Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Световната атлетика ратифицира 8 световни рекорда, но Магучих продължава да чака

03 октомври 2024, 13:20 часа • 573 прочитания

Украинската атлетка Ярослава Магучих, която подобри световния рекорд на Стефка Костадинова във високия скок, продължава да чака ратифициране на постижението си. Световната атлетика ратифицира осем нови световни рекорда, но този на Магучих не е сред тях, макар и да бе поставен още в началото на юли. 

Световният рекорд на Ярослава Магучих все още не е ратифициран

Вече три месеца рекордът на Магучих от 2.10 метра стои със звездичка на сайта на Световната атлетика, което показва, че постижението все още не е признато за световен рекорд. Не е ясно каква е причината за забавянето по ратифицирането на рекорда, но трябва да се отбележи, че това не е единичен случай.

Ярослава Магучих

Друг такъв пример е постижението на кенийката Беатрис Чебет на 10 000 метра - 28:54.14 мин. Тя постигна резултата в Юджийн още на 25 май. Сидни Маклафлин-Леврон също чака да ѝ ратифицират рекорда на 400 м с препятствия, поставен на Олимпийските игри в Париж.

Иначе сред новите осем признати световни рекорда са постиженията на Арманд Дуплантис в овчарския скок (6.26 м) и на Якоб Ингебригтсен на 3000 метра (7:17.55 мин). Можете да видите всички нови осем ратифицирани рекорда в публикацията на Световната атлетика в Instagram.

ОЩЕ: Полумаратонът на Якоб и маратонът на Миро: "Бегачите" през септември 2024 г. (ОБЗОР)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес