Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Няма да се прибере скоро": Няколко операции чакат Роман Костомаров

17 април 2023, 11:47 часа • 6264 прочитания

Легендата на руското фигурно пързаляне Роман Костомаров ще претърпи няколко операции, преди да му бъдат поставени протези, съобщи ТАСС. Олимпийският шампион в танцовите двойки от Торино 2006 остава в болница и "няма да се прибере скоро", разкри източник на руската информационна агенция.

"Роман все още има планирани няколко операции преди поставянето на протезите. След това ще премине рехабилитация, тъй като трябва да се адаптира към протезите, така че няма да се прибере скоро. Той иска да напусне болницата сам, независим човек", каза източник от болницата пред ТАСС.

Вече над 3 месеца Роман Костомаров се намира в болница след серия от усложнения, довели и до ампутация на стъпалото на единия му крак, както и на няколко пръста на ръцете. Той бе приет в реанимация на 10 януари с пневмония, но състоянието му значително се влоши, като бе поставен и на апаратно дишане.

По-късно Костомаров получи и спазъм на мозъчните съдове, но лекарите овладяха ситуацията. Твърди се, че за влошеното състояние на Костомаров е довело алтернативно лечение - бабина рецепта (подробности четете в линка).

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес