Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Българин се бори с травма и силен съперник, за да спечели сребро на Световното по борба

12 октомври 2024, 20:29 часа • 506 прочитания

Българин остана на крачка от световната титла по борба на първенството за ветерани, което се провежда в Пореч, Хърватия. Става дума за Юлиян Георгиев, който освен състезател е и селекционер на юношеския национален отбор по класическа борба. Той записа три победи в категория до 88 килограма в класическия стил в дивизия Ветерани C, но на финала отстъпи пред казахстанеца Йесентай Капар с 9:0 точки.

Сребърен медал за Юлиян Георгиев от Световното за ветерани!

Георгиев получи травма в рамото още в началото на срещата, въпреки това продължи, но не успя да обърне резултата. Кхапай водеше с 2:0 след първата част, а след последния съдийски сигнал резултатът вече бе 9:0. За българина сребърният медал е 10-то му отличие в кариерата при ветераните.

Юлиян Георгиев

Георгиев си осигури място на големия финал, след като на 1/2-финалите надви турчина Хюсеин Меми с 3:2. Срещата завърши при резултат 2:2, като победните две точки бяха за българина. Щабът на Меми оспорва решението, но това донесе още една точка за нашия представител.

В предните си срещи Георгиев се справи с азера Мамад Алиев на старта, след което тушира поляка Роберт Миерзничек за 1:43 минути. Това е пети медал за България от Световното за ветерани.

ОЩЕ: Олимпийката Биляна Дудова блести с медал при дебюта си, Симона Ненова с рекорден успех в САЩ

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес