Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Безспорно това са 3-те най-спокойни и уравновесени зодии

08 юли 2024, 21:33 часа

В астрологичния кръг на зодиака има 12 знака. Всеки от тях има свой собствен характер. Някои от тях са много ярки. Например знаците на елемента Огън - Овен, Лъв, Стрелец. Други са емоционални и впечатлителни, както знаците на елемента Вода - Рак, Скорпион и Риби. Третите са много бързи и лесни за комуникация. Това са представителите на елемента Въздух - Близнаци, Везни, Водолей.

Но само три знака на зодиака могат да бъдат оприличени като най-спокойни и уравновесени. Това са представителите на елемента Земя - Телец, Дева и Козирог. Днес астрологът Сабина Ганева ще ни разкаже подробно за тях.

Тези 6 зодии ще са щастливи през юни 2024

Телец

Колкото и да се стараете, почти невъзможно е да извадите този знак от равновесие и да разклатите състоянието му. Телецът е като основа и баланс. Той се грижи за своя комфорт, уют, дом. Главното е, че има пари, с които може да се купи този комфорт и спокойствие. Храна, коли, дрехи, спа и козметични салони - всичко за тяхното спокойствие. Нестабилността в тези области със сигурност ще предизвика дискомфорт в Телеца и той ще се опита бързо да реши този проблем.

Този знак показва, че висшите стремежи доминират над материалните и чувствените желания. Когато духът се обедини с материята, се проявяват любовта и красотата. Женската природа на Венера (планетата управител на всички Телци) символизира необходимостта от духовно и материално израстване. Любовта, хармонията и красотата украсяват живота на Земята. Ключът към живота е символичното проявление на божествената или духовната любов на Земята.

Както всеки знак, и Телецът има своите положителни и отрицателни качества. Положителните качества са вкус, натрупване, усвояване, вещи, таланти, ценности, творчество и умения.

Отрицателни качества - скандалност, кавги, ревност, безделие, суета, желание за лукс, безвкусица, нехайство, мързел, разточителство.

Дева

Това са най-придирчивите и взискателни хора. За тях е важно всяка лъжица в къщата да си стои на мястото си. Искате или не, но докато всичко не е подредено по рафтовете, не е подредено в папки в компютъра и дрехите не лежат по цветове в гардероба, Девата няма да се успокои. Тяхното спокойствие е в това да контролират всичко около себе си. Те трябва да имат план за следващите две-три години, а най-добре за цели пет години, за да са спокойни и да знаят какво ще се случи утре.

Прозерпина (фиктивната управляваща планета на Дева) е символ на необратима трансформация, дълбоко качествено преобръщане. Девата има изключителна способност за обновяване, трансмутация, способност за пълно преобръщане. Това е способността да надхвърлят своето Его, отхвърлянето на егоизма, психологическата стабилност. Те притежават универсална система от ценности.

Кои зодии ще намерят своята Обетована земя през новата седмица?

В зависимост от разбирането на задачите на човека и доброволното му съгласие да върви по пътя на трансформацията, въпреки всички трудности и смъртни опасности, е възможно той да извърши пълна негативна и позитивна промяна на живота си. Именно според тази планета е възможен отказът от собственост.

Положителните им качества - педантичност, свръхспособност за анализ, може върху два или три факта да изгради цялостна картина, способност за пречистване и трансформация.

Отрицателни качества - разсейване с дреболии, натрапчиви състояния, скука, отказ от чувства.

Козирог

Този знак е върхът на спокойствието. Козирозите са като скала, която е стояла 4000 години, ще стои поне още 4000 години и нищо няма да се промени в нея. Това е най -"древният" знак. Това са мъдреците, които цял живот се изкачват до върха на планината, за да седнат там спокойно, след като са работили усилено, за да заслужат възможността да си починат. Това са тези, които цял живот работят усилено, за да си осигурят най-високата позиция в обществото, защото са я заслужили. През целия си живот те работят здраво и се придвижват напред стъпка по стъпка, бавно, но много спокойно и ясно.

Управляващата ги планета Сатурн показва изпитанията, през които трябва да преминат, изискванията, които трябва да изпълнят, преди да достигнат по-високо състояние на съзнанието. Сатурн е учителят, той създава граници, структура и самодисциплина. Той е олицетворение на върховната справедливост, великите постижения, материалната отговорност.

Положителните им качества са строгост, отговорност, преценка, концентрация, умения за планиране.

Отрицателни качества - бездушие, студенина, пресметливост, скептицизъм, закъснялост, гордост.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес