Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6-годишното дете, превозено със "Спартан" от Бургас, се възстановява

16 март 2023, 11:22 часа
Реклама

6-годишно дете, което беше транспортирано в критично състояние със самолет „Спартан" от УМБАЛ – Бургас в "Пирогов", е в добро общо състояние, с добри показатели и възстановени жизнени функции. Предстои му възстановителна рехабилитация с оглед дългия престой в реанимацията на болницата.

Реклама

ОЩЕ: Детето, транспортирано от Бургас до София със „Спартан”, е в тежко състояние

На 21 февруари детето беше докарно в лечебното заведение в критично състояние, с остра вирусна инфекция - грип А, преболедувало скарлатина  и съпътстващи усложнения. 

„Това е поредното чудо, което осмисля не само един мандат на служебен министър, а целия живот на един човек. Нямам думи, за да изразя благодарността си към лекарите, които я спасиха", заяви министър Иван Демерджиев, който заедно с министъра на здравеопазването д-р Асен Меджидиев посетиха детето и разговаряха с родителите.

„Такива моменти осмислят живота ни. Радвам се, че развръзката в този случай е положителна, че с общи усилия на колегите лекари от двете болници и спешна помощ и на институциите успяхме да спасим един живот", посочи министър Меджидиев.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес