Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тези хора НЕ трябва да ядат джинджифил

10 март 2023, 08:52 часа

От няколко хилядолетия джинджифилът се използва като лек в древен Китай. Той може да бъде ефективна алтернатива на много лекарства. Джинджифилът е растение, което съдържа хранителни вещества и биоактивни съединения, които осигуряват невероятна подкрепа за физическото и психическото здраве на нашето тяло.

Въпреки това, има 4 групи хора, за които категорично е противопоказана употребата на това растение. Те включват:

Грешката, която всички правим при приготвянето на чай от джинджифил и това го прави безполезен

Хора с поднормено тегло

Известно е, че джинджифилът помага в борбата със затлъстяването и хипогликемията. Проучвания доказват, че екстрактът от джинджифил значително намалява телесното тегло, така че не се препоръчва за хора с това тегло, пише изданието Healthline.

Бременни жени

Джинджифилът съдържа мощни стимуланти, които са идеални за мускулите и храносмилателната система, но в случай на бременни жени може да доведе до преждевременно раждане. Избягвайте джинджифила, особено в последните месеци на бременността.

Джинджифил, чесън и лимон - най-мощният лек за железен имунитет

Хора с кръвни заболявания

Хемофилията е рядко генетично заболяване, при което способността за съсирване на кръвта е силно намалена, т.е. пациентите могат да кървят обилно дори при леки наранявания. Джинджифилът стимулира кръвообращението, така че не е добър за тези, които страдат от кръвни заболявания.

Хора, приемащи определени лекарства

Ако страдате от високо кръвно налягане или диабет и приемате лекарства за подобряване на състоянието си, препоръчително е незабавно да спрете джинджифила. Той понижава кръвното налягане и разрежда кръвта, така че взаимодействията с лекарства могат да засилят ефекта им и да бъдат много опасни за здравето.

Този тибетски лек с джинджифил чисти холестерола и укрепва имунитета

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес