Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Смес от чесън и лимон за чисти кръвоносни съдове

15 юни 2021, 17:00 часа

Смес от чесън, лимон и мед прочиства кръвоносните съдове: истина или мит? Използвайте лимон и чесън за прочистване на кръвоносните съдове.

Човек, който се сблъсква с проблема с холестерола и плаките за първи път, разбира се, първо ще започне да търси информация как да изчисти съдовете от тях. Най-популярният метод е:

глава чесън;

един лимон;

100 грама мед.

Може ли наистина такава смес да ни помогне да прочистим кръвоносните съдове?

Свойства на продукта Лимон

Особеността на състава на лимона е високото му съдържание на киселина. Също така, този продукт е ценен за добри дози витамини: група В, витамин С и рутин. Последните от тях укрепват добре кръвоносните съдове. Също като повечето растителни храни, лимонът съдържа високо съдържание на фибри и фитостероли, които пречат на усвояването на холестерола.

Чесън

Лимонът за съдове, разбира се, ще бъде полезен, но не по-силен от повечето други плодове. Но чесънът съдържа органични сярни съединения, които имат по-силен ефект върху кръвоносните съдове. И така, чесънът допринася за: понижаване на холестерола и намаляване на плаката в кръвоносните съдове; помага за намаляване на налягането, понижава нивата на кръвната захар, а високата захар е един от факторите, провокиращи растежа на плаки в кръвоносните съдове; намалява вероятността от образуване на кръвни съсиреци; поради високото ниво на селен, той ще се бори срещу увреждане на клетките в цялото тяло.

Чесън за борба с плака, кръвни съсиреци, хипертония и висока захар. При обостряне на гастрит и язва трябва да се изключи. Може ли смес от чесън, лимон и мед да прочисти кръвоносните съдове?

Първо, трябва да разберете, че съдовете не са водопроводни тръби, които могат да се почистват с бутало. Съдовете са жива тъкан, която има своя сложна структура и в която протичат много трудни за разбиране биологични реакции. И плаките не са само натрупвания на холестерол.

Плакната тъкан се състои от смес от мазнини, холестерол, съединителна тъкан и дегенерирали клетки на имунната система. Следователно е невъзможно да се отървете от тях с лимон, чесън и мед. И всеки друг метод като този, веднага, не може да се отърве от тях

Класическата рецепта от чесън, мед и лимон е лек, който помага за нормализиране на кръвообращението и прочистване на кръвоносните съдове. Може да се използва и като общоукрепващо лекарство.

Как да приемате и какви са противопоказанията

Както в инструкциите за лекарства, приемът на такова лекарство също се основава на определени правила. Ако ги спазвате правилно, можете да получите очаквания терапевтичен ефект.

Не поглъщайте веднага сместа мед-чесън-лимон, първо я задръжте в устата си за няколко секунди, смесвайки със слюнка; нежелателно е да се използва непосредствено преди лягане, защото може да ободрява. По време на лечението е препоръчително да се пие колкото се може повече вода и да се изключат алкохолът, кофеиновите напитки, както и пикантните храни

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес