Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Природни средства: Енергиен лек за храносмилането и стомаха

09 юли 2024, 15:11 часа

Здравето на стомаха е от особена важност за поддържането на организма в добра форма. Ако храносмилателната система е здрава, това се отразява положително и на имунната система, сърцето, мозъка и други органи. Здравето на храносмилателната система започва именно с микробиома, който се състои от трилиони бактерии, чийто баланс е жизненоважен.

Още: Листа от къпина: Ето как да ги използвате за здраво сърце и кости

В тази статия ще научите как да приготвите напитка, която дава на храносмилателната система повече сила и енергия.

Енергийна напитка за храносмилателната система

Тайната на тази напитка се крие в органичния оцет, който е богат на пробиотици. Те са необходими за стомаха и храносмилателната система като цяло. Комбинацията от оцет с джинджифил, канела и червени люти чушки снабдява организма с мощни антиоксиданти.

Необходими продукти:

  • 1 чаша вода (250 мл.)
  • 1 супена лъжица ябълков оцет
  • 1 супена лъжица пресен лимонов сок
  • 1 чаена лъжичка канела
  • 1 чаена лъжичка настърган джинджифил
  • Малко червени люти чушки
  • Начин на приготвяне:

    Всички съставки се смесват в буркан или чаша. Разбъркайте добре и изпийте напитката 20 минути преди обяд или вечеря.

    Ценностите на нефилтрирания ябълков оцет

    Този оцет съдържа "майката" – смес, която наподобява пяна и придава мътност на оцета. Според специалистите, това вещество съдържа най-висок процент естествени протеини, полезни бактерии и оцетна киселина. "Майката" се образува при ферментацията на органичния оцет, като му придава по-дълбок цвят и по-богат вкус. Филтрираният оцет е прозрачен и почти кристален и не съдържа "майката", както и много от ценните вещества на оцета.

    Разреждане

    Както и другите ферментирали храни, органичният ябълков оцет съдържа полезни бактерии. Тези бактерии са важни за правилното функциониране на храносмилателната система. Тъй като "майката" съдържа оцетна киселина, когато тя влезе в контакт със стомаха, успява да балансира неговите киселини и се бори с вредните бактерии.

    Имунитет

    Полезните бактерии, които се намират в "майката" на ябълковия оцет, са много добри за повишаване на имунитета. Те помагат да се съкрати времето за възстановяване след болест наполовина.

    Кръвна захар

    Още: 6 недооценени здравословни храни, които трябва да ядете по-често

    Ако пиете 1 супена лъжица нефилтриран органичен ябълков оцет преди храна, богата на въглехидрати, можете да намалите риска от повишаване на нивата на захарта. Този оцет е също много полезен за отслабване, защото оцетната киселина спира организма ви да абсорбира калории от въглехидрати.

    Статията има информативен характер, ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

    Цвета Господинова
    Цвета Господинова Отговорен редактор
    Новините днес