Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Магнезиево олио - евтиното чудо за здравето ви през 2023 година

13 януари 2023, 04:40 часа

Когато си лягате, усещането за релаксация наистина може да помогне за бързото заспиване. Има начин да ви помогнем да се отпуснете, който да е лесен за изпробване. Магнезият има способността да успокоява нервната ви система и с това да ви успокоява. По този начин можете да заспите по-бързо.

Магнезий

И така, какво точно е магнезият? Магнезият е минерал, от който тялото ви се нуждае по много различни причини. Едно от тях е превръщането на храната в енергия. Други цели на минерала са да помогне на вашите мускули, артерии и кръвоносни съдове да функционират и да поддържа костите ви здрави. Така че магнезият изглежда е незаменим! Но какво общо има това със съня?

Лекар: Това е най-голямата грешка сутрин, която води до нисък имунитет

Релаксиране

Магнезият не само е важен за вашето тяло, но и може да ви помогне да се отпуснете. Смята се, че магнезият има релаксиращ ефект върху нервната ви система, като буквално ви успокоява. Това може да направи магнезия полезен инструмент, който да ви помогне да заспите. Как да използваме магнезия? Някои хора вземат магнезиеви вани вечер, но най-новата тенденция за използване на магнезий през нощта е чрез втриване на магнезиево масло в краката ви, за да ви помогне да заспите. Според Libelle много хора се кълнат в този метод, твърдейки, че им помага да заспят по-бързо.

Въпреки че не е научно доказано, натриването на краката ви с магнезиево масло може да е точно това, от което се нуждаете, за да заспите по-бързо!

Калоян Мирчев
Калоян Мирчев Отговорен редактор
Новините днес