Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лекар: Тази билка намалява холестерола с 40% и сърцето работи като часовник

16 юли 2024, 09:05 часа

Най-честата причина за сърдечна исхемия е недостатъчното снабдяване на сърдечния мускул с кислород и натрупването на атеросклеротични плаки в коронарните артерии.

Билката, която сваля холестерола

Терапевтът с 30-годишен опит Дмитрий Морозов съветва всеки, който се сблъсква с този проблем, да приема лечебна отвара от билката глог. Той обяснява още, че холестеролните плаки при правилна терапия могат да намалеят с до 40%.

Лекар: Всички пренебрегваме тази билка, но това е голяма грешка

За да приготвите отварата ще ви трябват:

  • сухи цветове от глог - 2 супени лъжици;
  • вода - 1 чаша;

Редът за приготвяне и използване на отварата е следният:

  1. Сложете водата на котлона да заври.
  2. Залейте глога с вряла вода.
  3. Оставете да кисне една нощ и на сутринта прецедете през цедка. 

„Приемайте по 100 гр отвара от глог 4 пъти на ден един час преди хранене“, тази препоръка дава на пациентите си д-р Морозов.

Полезни свойства на глога

Изненадващо, плодовете на глог съдържат почти цялата Менделеева таблица. Техният състав е толкова хармонично "подбран", че освен всичко друго спомага за укрепване на защитните сили на организма. Един от основните компоненти на глога е урсуловата киселина. Тя облекчава възпалението, помага за предотвратяване на рак, разширява кръвоносните съдове, стимулира производството на колаген, което има голям ефект върху естественото подмладяване на тялото.

Препоръчителният дневен прием е 150 грама глог. Но не трябва да забравяте, че плодовете му проявяват всичките си полезни свойства само в резултат на продължителна употреба, а често и в комплексна терапия.

Обхватът на въздействието на глога върху тялото е много широк. Подобрява кръвообращението, бори се с неврологични заболявания, помага при мигрена, световъртеж, проблеми със съня и нервност. Глогът е отлична профилактика срещу сърдечни заболявания. Хората над 40-годишна възраст, които изпитват постоянен стрес, пушат, хранят се неправилно и пият чай от глог, имат по-нисък риск от инфаркт. А пациентите, страдащи от сърдечни патологии, могат значително да подобрят здравето си, ако пият инфузия или отвара от глог през есента и пролетта.

В допълнение, плодовете на това растение имат противовъзпалително, антимикробно, хепатопротективно, холеретично, антивирусно и антиоксидантно действие. Всеизвестно е, че глогът понижава кръвното налягане. Освен това подобрява имунитета, облекчава отока, понижава кръвната захар, стимулира мозъчната функция и подобрява паметта. Това растение е много полезно и за женското здраве. По време на менопаузата настъпват колебания и смущения в хормоналната система, съпроводени с главоболие, депресия, наддаване на тегло и др. За да поддържате здравето си през този период, се препоръчва да използвате плодове от глог.

Билката, която нормализира кръвното и пречиства тялото

Важно: Статията е само с информативна цел, необходима е консултация със специалист. Предоставената в нея информация не замества балансираното хранене и консултацията със специалист, както не може да се използва за самолечение! Преди прием на билки се консултирайте с лекар!

 

 

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес