Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво сладко може да се яде при висок холестерол

22 февруари 2024, 00:35 часа

Според стереотипите, консумирането на сладкиши при висок холестерол може да звучи като несъвместимо съчетание. Обаче, изглежда че има определено сладко, което не само че е приятно на вкус, но и може да поддържа здравето на сърцето и да помогне при отслабване. Днес ще ви споделим кое е това сладко, което носи ползи за холестерола и не пречи на диетата ни.

Лекар: Това е най-добрият десерт за холестерола

Сладкото, което сваля холестерола

Кандидат по медицински науки, Ангелина Дюбина, споделя, че определен вид сладко може да има благоприятен ефект върху холестерола и стомаха. Изследванията й показват, че сладкото може да помогне при отслабването, но с условие - дневната норма трябва да бъде ограничена до 50 грама. Основен фактор за благотворния ефект е използването на пектин или агар-агар при приготвянето на сладкото.

висок холестерол

Полезните свойства на сладкото

Пектинът, съдържащ се в сладкото, играе ключова роля в намаляването на холестерола и предпазването от онкологични заболявания. Независимо от плода, от който е направено сладкото, важното е то да е на база пектин. Учените също установяват, че редовната консумация на пектин не само намалява риска от онкологични заболявания, но и нормализира нивата на холестерол и премахва солите на тежките метали.

Агар-агар за здрав стомах и кожа

Агар-агар, използван в сладкото, допринася за намаляване на киселинността на стомаха и подмладяване на кожата. Този природен продукт е не само благоприятен за холестерола, но и носи ползи за цялостното здраве на организма.

Билката, която сваля кръвното, холестерола и захарта

Това сладко е не само вкусно, но и полезно за здравето. Правилното използване на пектин и агар-агар може да подпомогне отслабването и да подобри общото състояние на организма. Въпреки това, винаги е добре да се консултира със специалист, за да се осигури подходящото приложение и дозиране за индивидуалните нужди на всеки човек.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист! Консултирайте се със специалист при странични ефекти и в никакъв случай не се самолекувайте.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес