Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кафе с мляко - как е правилно да се пие

27 април 2024, 09:30 часа
Реклама

Кафето с мляко е любима напитка на милиони хора. Много хора вярват, че чаша от тази напитка не вреди.

"И това е вярно, но има някои особености особено ако сте загрижени за фигурата си", казва руският диетолог д-р Юлия Хлопова.

Кафе с мляко - правила за консумацията му 

"Млякото съдържа лактоза, сложен полизахарид, който се разпада на прости захари, когато се смеси с кафе. Като пиете кафе с мляко, полезността му намалява и се оказва, че всъщност консимурате десерт, а ако добавите и сладкиш към тази напитка, тогава определено тя няма да има никакви ползи", казва д-р Юлия Хлопова.

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Същото правило важи и за алтернативните млека: те също се превръщат в захар поради факта, че производителите добавят захар към тях по време на производството.

Какво да направите, ако обичате кафе с мляко? Д-р Хлопова съветва: имайте предвид, че тази напитка е като десерт и е по-добре да не добавяте подсладители към нея, а също така да изключите допълнителни десерти. Диетологът предупреждава тези, които следят фигурата си: кафето с мляко ще доведе до подуване, така че процесът на отслабване ще бъде още по-труден.

Полезни свойства на кафето

Натурално кафеима ободряващо и стимулиращо действие. Това се улеснява от наличието на кофеин. Стимулира различни органи и системи в човешкото тяло:

  • сърдечносъдова система;
  • вътрешни органи, състоящи се от гладки мускули;
  • нервна система;
  • мускулите на опорно-двигателния апарат.

При редовна консумация на кафе се повишават когнитивните способности, ускорява се реакцията и намалява умората. Тези свойства се проявят при консумацията на висококачествено кафе в малки количества, приготено приготвено по правилния начин.

Лекар: Това е перфектният момент за пиене на кафе

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес