Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Яжте това преди лягане и на сутринта няма да пропуснете закуската

01 юли 2024, 13:24 часа

Много хора вечерят късно като вечерята им е обилна и висококалорична, а за сметка на това пропускат закуската. Но това е напълно грешен подход. В резултат на тежката и обилна вечеря се появяват проблеми с храносмилането и черния дроб. Страдат хормоналната и ендокринната система - появява се безсъние, метаболизмът се забавя, кръвната захар се повишава. Черният дроб и червата също страдат от този навик. В резултат на това човек се събужда с липса на енергия, главоболие, болки в корема и често пропуска закуската, която се отразява негативно на общото благосъстояние.

Реклама

Диетолозите съветват да не отлагате вечерята и изобщо да не ядете храна след шест вечерта, съобщава изданието Тhe Health Site. Има обаче храна, която не само е възможно, но дори е необходимо да се яде преди лягане, така че сутринта да сте не само енергични, но и да нямате проблеми с червата и да не пропускате закуската.

5 вида закуски, които водят до напълняване в областта на талията

Храната, която трябва да ядете преди лягане

Много хора не понасят добре млякото и затова го изключват от диетата си. Междувременно има алтернатива - ферментирали млечни продукти, които се усвояват добре от почти всички хора. Освен това са достъпни и изключително полезни за храносмилането.

Червата обичат тази храна, защото изпълнява няколко полезни функции наведнъж. Тя от полза за естествената чревна микрофлора, неутрализира ефекта от вредните бактерии, образувани в резултат на гнилостни процеси, участва в синтеза на полезни хранителни вещества, а също така укрепва имунната система.

Ферментиралата млечна храна ще ви помогне да се справите с дисбиозата и склонността към диария. Освен това учените я смятат за превантивно средство срещу рак. По-специално, вече се работи за създаване на ферментирали млечни продукти с активни ензими, които могат да унищожат канцерогените в червата, съобщава още изданието.

Бифидобактериите, добавени към ферментиралите млечни продукти, повишават техните лечебни и профилактични свойства. Те обаче работят на кумулативен принцип, така че кисело мляко няма да доведе до желания ефект, ако го пиете от време на време.

Пробиотичните храни е по-добре да не смесват с други храни. Най-добре е да ги използвате вечер, преди лягане или не по-рано от два часа след хранене. Трябва да се обърне внимание и на срока на годност – при ферментиралите млечни продукти, обогатени с бифидобактерии, той е кратък: от четири до седем дни и то само в хладилник, съобщава още изданието.

Лекар: Какво трябва да включва най-добрата закуска при диабет

Важно: Тази публикация е само за информационни цели. Целта на материала е да разкаже за открития, направени по различно време и в различни страни. Всички действия, свързани с приема на лекарства, хранителни добавки и продукти, използвани в традиционната медицина, трябва да бъдат съгласувани с лекарите.

 

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес