Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Храни, които разреждат кръвта и предотвратяват образуването на кръвни съсиреци

24 септември 2024, 20:25 часа

Предлагаме ви списък с храни, които предотвратяват съсирването на кръвта. Ако искате да "разредите кръвта", най-добре е да включите този вид храна в диетата си:

Джинджифил:

Джинджифилът е известен със своите антивирусни и други мощни ефекти. Коренът от джинджифил има още едно ценно свойство – разреждане на кръвта. Коренът съдържа съединението гингерол, което премахва холестерола от плаката и разтваря кръвните съсиреци, нормализира кръвообращението в мозъка и укрепва артериите. Той е полезен при лечението на атеросклероза в комбинация с други терапевтични мерки. На базата на корен от джинджифил се произвеждат хранителни добавки, които служат за профилактика и лечение на разширени вени. Но е важно да запомните, че както във всеки друг случай е препоръчително да се консултирате с лекар относно употребата на джинджифил.

Вижте още: 10 неподозирани симптома, че тялото ви е пълно с токсини

Куркума

Куркумата е естествен антикоагулант. Има способността да разрежда кръвта и да понижава сърдечното налягане, което е подходящо за хора, страдащи от хипертония. Куркумата понижава кръвната захар, подпомага сърдечно-съдовата система и е ефективна при болестта на Алцхаймер. Освен това тази подправка действа като мощен антиоксидант.

Чесън

Чесънът е естествен антикоагулант. Съдържа биологично активни съединения, които намаляват вискозитета, предотвратяват адхезията на червените кръвни клетки, участващи в процеса на съсирване на кръвта - тромбоцити. Всичко това намалява до минимум вероятността от образуване на кръвни съсиреци. Ако ядете 3 скилидки чесън всеки ден, можете да активирате резорбцията на кръвни съсиреци. Алицинът в състава на чесъна облекчава напрежението по стените на артериите, разширява лумена на кръвоносните съдове, стимулира притока на кръв и намалява натоварването на сърдечния мускул.

Канела

Канелата е силен антикоагулант поради съдържанието на кумарин . Добавянето на канела към чая е много полезно, тъй като може да помогне за намаляване на вероятността и прогресирането на сърдечно-съдови заболявания.

Зелен чай

Изключително богат на естествени антиоксиданти – полифеноли. Това помага да се предпази тялото от преждевременно стареене. Катехинът в зеления чай има тенденция да разрежда кръвта, като по този начин намалява вероятността от образуване на кръвни съсиреци в артериите, подобрява съдовия тонус и намалява налягането.

Вижте още: Това е най-здравословната риба: Върши чудеса с тялото

Какво може да причини съсирването на кръвта?

Един от симптомите след корона инфекция е кръвосъсирването, което е причина за много смъртни случаи.

Висока концентрация на захар и въглехидрати в диетата, консумация на алкохол, пушени и мазни храни, липса на вода в тялото, липса на ензими и витамини в тялото...

Ако почувствате някакъв дискомфорт, посетете лекар, консултирайте се за промяна на диетата и как това може да подобри здравето ви.

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес