Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо да ръсим просо около чушките? Отговорът ще ви изненада!

21 юли 2023, 09:09 часа

Опитните градинари знаят, че е важно да поръсят корените на чушките с просо. За начинаещите това може да изглежда странно, но днес ще ви разкажем защо тази практика е толкова популярна от десетилетия. Не пропускайте да разберете защо поръсването с просо не само спестява усилия и средства, но и ви гарантира богата реколта от чушки в края на сезона.

Реклама

Може би сте забелязали, че почвата, в която отглеждате пипера, често бива заобиколена от мравки. Независимо от причината за това явление, е важно да реагирате навреме, ако не искате да се разочаровате от крайния резултат на вашите усилия.

Дори в жегата доматите ще растат като луди, ако ги напръскате с това

Един от съветите, които опитните градинари дават, е да поръсите почвата около пипера с няколко шепи просо. Вярно или не, мравките ще се оттеглят бързо от вашата градина и няма да нанесат вреда на растенията. Но просото може да послужи и като качествен тор за вашите зеленчуци.

За да приготвите тор от просо, ще ви е нужен един пакет, който трябва да накиснете във вода за 24 часа. След това прецедете и полейте корените на пипера с получената инфузия.

Подхранете пипера с тази зърнена култура и реколтата ще е нечувано богата

Изненадващо, но резултатът ще ви впечатли. Зеленчуците ще бъдат по-вкусни, по-едри и по-месести. Реколтата ще бъде двойно по-обилна. Пробвайте този метод и сами ще се убедите в неговата ефективност!

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес