Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Подготовка за пролетта - какви цветя да засадим в разсад през януари

14 януари 2022, 10:31 часа
Реклама

При някои растения, за да могат да ни радват със съцветията си през пролетта, трябва да бъдат засадени пет или дори повече месеци по-рано.

Подготовка за пролетта - какви цветя да засадим за разсад през януари

Януари е не само първият месец от годината, това е време на необуздани забавления и снежни забавления. Това е и времето, когато собствениците на вили трябва да решат какво искат да съзерцават и как да зарадват окото през лятото в собствения си парцел. Време е да засеете растенията, така че до пролетта да имат време да пораснат, давайки съцветия и да могат да бъдат пренесени на постоянно място.

Семената на кои растения се заравят в земята в момента, вижте сега:

Градински карамфил

Градинският карамфил е многогодишно цвете, което ще ви радва повече от един сезон. За да видите малките и буйни съцветия е необходимо да го посеете през януари. В крайна сметка растението се нуждае от цели пет месеца, за да образува цветя. От характеристиките на отглеждане: семената се прихващат най-добре и не повече от три милиметра в речния пясък. Покрийте ги с найлонов плик и двоен лист хартия, за да поддържате влагата. След като покълне, отстранете покритието и оставете разсада по-близо до светлината.

Делфиниум хибрид

Семената на хибридния делфиниум трябва да бъдат засадени в малки кутии и по-късно заровени в снега. Към пролетта пресадете два-три листа на постоянно място, където ще има много светлина. Там то ще може да ви радва в идните няколко години.

Карпатска камбана

Карпатската камбана е многогодишно цвете. Семената й трябва да бъдат засадени в смес от трева, хумус и пясък. Най-добре е да се поръсят с пръст отгоре. Бъдещите цветя се нуждаят от топла и светла стая. Разсадът трябва да се появи след три седмици. Цветята трябва да бъдат трансплантирани на постоянно място през май.

Meconopsis Sheldon (син мак)

Семената на меконопсис на Шелдън се нуждаят от рохкава и плодородна почва, вътрешна температура от +12 градуса и добра светлина. Разсадът трябва бързо да се трансплантира в отделни саксии, а трансплантацията на постоянно място е най-добре, през май. Цветята ще радват окото с години.

Лобелия Еринус

Семената на lobelia erinus трябва да бъдат покрити със стъкло или фолио, като по този начин се скрият от пряката слънчева светлина. След две седмици трябва да се появи разсад, който да се засади на няколко парчета. Те ще цъфтят от средата на юни до късната есен.

Вербена хибрид

По-добре е да засадите семената на габридната вербена в субстрат или цветна почва. Температурата в стаята трябва да се поддържа от +18 до +20 градуса. Подгответе се, че те ще разцъфват за дълго, а не по едно и също време. От десетия ден вече можете да видите разсад, който да се полива. И когато разсадът стане по-силен се пресажда на постоянно място.

Антиринум голям

Семената от голям антиринум се разпръскват по земята и се покриват със стъкло или фолио. В рамките на една седмица ще можете да видите разсада. Те трябва да са засадени, след месец и изпратени в открита земя, след последните пролетни слани.

Еустома

Посейте еустома в отделни контейнери или торфени табли. Цветята имат нужда от много светлина, а поливането трябва да се прави редовно, за да не бъде ощетено самото растение.

Екатерина Георгиева
Екатерина Георгиева Отговорен редактор
Новините днес