Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

От колорадския бръмбар ще остане само спомен - ето как да го прогоните

21 юли 2023, 11:00 часа
Реклама

Колорадският бръмбар е известен вредител, който се размножава бързо и може да причини сериозни щети в градината ви. Много градинари използват химикали, за да се отърват от него, но има и други естествени методи за контрол на този вредител.

Един от най-популярните начини за справяне с колорадския бръмбар е използването на дървесна пепел, царевично брашно или дървени стърготини. Тези материали могат да бъдат поръсени върху лехите и растенията, за да отблъскат вредителите. Това е прост и ефективен начин за справяне с колорадския бръмбар без да се използват химикали.

Направете това и нито един колорадски бръмбар няма да доближи картофите в градината ви

Освен това, има и един по-необичаен метод, който мнозина градинари смятат за най-добрия начин за борба с колорадския бръмбар. Този метод използва соланин, което е вещество, натрупвано в тялото на вредителя. В по-големи количества соланинът може да унищожи колорадския бръмбар.

За да използвате този метод, трябва да съберете колорадските бръмбари в буркан и да го напълните с вода. Уверете се, че капакът на буркана е плътно затворен и го оставете в това състояние за 4-6 дни. Течността, получена от този процес, се разрежда с вода и се използва за третиране на зелената част на растенията. Важно е да използвате ръкавици, за да предпазите кожата на ръцете си от вредните вещества.

Колорадският бръмбар няма шанс срещу ТОЗИ разтвор

Този метод е ефективен и естествен начин за справяне с колорадския бръмбар. Той не само че помага да се отървете от вредителя, но и намалява употребата на химикали във вашата градина. В допълнение, използването на естествени методи за борба с вредителите поддържа баланса в градината ви и е полезно за околната среда.

Ако колорадския бръмбар е редовен натрапник в градината ви, опитайте някой от тези методи. Поръсете растенията си с дървесна пепел, царевично брашно или дървени стърготини или използвайте метода със соланин. Тези естествени начини за контрол на вредителя могат да ви помогнат да се отървете от неприятната заплаха, която представлява колорадският бръмбар.

С този лесен трик колорадските бръмбари няма да доближат градината ви

За да съхраним нашите градини здрави и красиви, важно е да избегнем употребата на вредни химикали. Вместо това, можем да се възползваме от природните методи за контрол на вредителите, като използваме соланин и други естествени вещества. Тези методи са безопасни за растенията и околната среда и са ефективни срещу колорадския бръмбар.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес