Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-ефективния тор с коприва за едър и месест пипер

29 юли 2023, 18:44 часа

За да създадете обилна и вкусна реколта от месести чушки във вашата градина, опитните градинари препоръчват един безвреден и ефективен метод - домашния тор с коприва. Този специален тор не само подпомага развитието на плодовете, но и ги прави по-ароматни и вкусни. В тази статия ще разкрием тайната на подготовката и употребата на този уникален домашен тор за едър и месест пипер.

Реклама

Идеалният тор с коприва за едър и месест пипер

Копривата е ключовата съставка за приготвянето на идеалния домашен тор, който ще подхранва и подпомогне растежа на вашите пипери. Този тор прави плодовете да узряват по-бързо и да станат по-сладки на вкус.

Задължително направете това със семената за пипера преди да ги засеете

Съставки за тора

Свежа коприва: 1 кг (със незрели семена)

Вода: 8 литра

Използвайте свежа коприва, чиито семената още не са узрели. Залейте копривата с 8 литра вода и оставете разтвора да ферментира в продължение на 8-10 дни. 

Приготовление на тора: След като разтворът е готов, разрежете го с вода в съотношение 1:10. Този приготвен разтвор се използва за третиране на надземните части на пипера. Можете също така да използвате тора за поливане на почвата около растенията.

Тайната на богата реколтата от едър и месест пипер се крие в кухненския шкаф

Препоръчително е да третирате пиперите с този домашен тор не по-рано от две седмици. Повторяйте процедурата, за да поддържате растенията силни и здрави през целия вегетационен период.

Ползите от домашния тор с коприва

1. Ускорява растежа на плодовете: Копривата съдържа важни хранителни вещества, които подпомагат бързия растеж на пиперите. Това допринася за по-рано узряване на плодовете и увеличаване на обилната реколта.

2. Подобрява вкуса на плодовете: Домашният тор с коприва прави пиперите по-сладки и ароматни, което прави тяхната консумация по-приятна и удовлетворителна.

Ако искате цяло лято да берете едър и месест пипер, напръскайте го с това през юли

3. Натурален и безвреден за здравето: Този домашен тор е напълно натурален и безвреден за здравето, тъй като не съдържа вредни химикали или тежки метали, които могат да навредят на човешкото здраве.

4. Подсилва растенията: Копривата обогатява почвата със своите хранителни вещества, което подсилва имунната система на растенията и ги прави по-устойчиви към болести и вредители.

Домашният тор с коприва е невероятно ефективен и безвреден метод за подпомагане на растежа и увеличаване на реколтата от месести пипери. Следвайки простите стъпки за приготвяне и употреба на този уникален тор, можете да се наслаждавате на обилни, сладки и ароматни пипери във вашата градина.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес