Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето как да засадите Змийско растение у дома и какви грижи изисква

21 февруари 2024, 18:25 часа
Реклама

Здравата и богата почва е много важна за успешен старт на всяко стайно растение. Изберете смес за саксии, която е свободно дренираща, специално формулирана с правилната комбинация от хранителни вещества, за да дадете на вашите стайни растения в саксии най-доброто начало.

Изберете подходяща саксия за вашите растения, не бива да е прекалено голяма или прекалено малка. Уверете се, че има достатъчно капацитет, за да побере корените на растенията, които искате да отглеждате. Дренажът също е важен.

5 растения, която е добре да си отглеждате у дома

Засаждане на Змийско растение

- Поливайте добре растенията преди засаждане и ги оставете да се отцедят.

- Напълнете частично вашия контейнер със смес за стайни растения.

- Внимателно вземете растението от текущия контейнер, разхлабете кореновата топка и отстранете всички свободни или мъртви растителни материали и корени.

- Поставете растението в центъра на новия контейнер и напълнете със смес. Внимателно стегнете сместа около растението.

Необходима светлина

За да имате успех и чудесно растение у дома – трябва да осигурите подходяща светлина. Змийско растение ще се справи най-добре на ярка, непряка светлина. Могат без проблем да се справят и с пряка светлина и със слаба светлина.

Това са растенията, които привличат само нещастия - махнете ги от дома си!

Поливане

Относно поливането и храненето, Змийските растения изискват минимални усилия. Затова растението е много подходящо за начинаещи градинари или за заети домакини, които не могат да отделят прекалено много време за грижа. Не ги поливайте твърде често и оставяйте почвата да изсъхне напълно между всяко поливане. През зимата е достатъчно веднъж месечно, а през пролетта и лятото малко повече.

 

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес