Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Естественият стимулатор, който кара растенията да растат два пъти по-бързо

16 май 2023, 08:45 часа

 Сигурни сме, че сред вас има и такива, които предпочитат екологично отглежданите плодове и зеленчуци. Истината е, че това безспорно е най-добрият избор. Дори бихме казали, че благодарение на натуралните съставки за подхранване и растеж вкусът на плодовете в градината е много по-добър.

Ако страните всячески от специализираните магазини за химични торове, никой няма да ви вини, дори напротив.

В днешната статия ще ви издадем една градинарска тайна, позната на хората, които десетилетия наред се занимават с отглеждането на домашни плодове и зеленчуци. Става въпрос за подхранването с мая - съставка, която сме сигурни, че всеки има у дома. Да не говорим, че струва стотинки.

Ако искате краставиците да се адаптират бързо, задължително ги подхранете с това

Как се подхранват зеленчуците и плодовете с мая?

Маята е сред на-добрите стимулатори за растежа на растенията. Тя съдържа много хранителни вещества - витамини от група В, магнезий, минерали, калий, растителни хормони и други.

Можете да подхранвате растенията във всички фази на отглеждане, но е препоръчително да го направите при самото засаждане, тъй като това укрепва кореновата система.

В 1 л. топла вода или мляко се натрошава 50 грама мая и 3 с.л. захар. Сместа се разбърква и се оставя за 2 часа, за да може да ферментира.

Тази смес се разрежда с 50 л. чиста вода. Полейте растенията с готовия разтвор и сами ще се убедите в резултатите. Вашите плодове и зеленчуци ще растат два пъти по-бързо и ще са много по-устойчиви на вредители и болести.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес