Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Есенен трик: Какво да засадим в градината, за да се отървем от колорадския бръмбар ЗАВИНАГИ?

01 октомври 2023, 11:39 часа
Реклама

Опитните градинари знаят, че в градината им трябва нещо повече от красиви цветя и вкусни зеленчуци. Те знаят, че правилният избор на растения може да предпази техните насаждения от вредители като колорадския бръмбар. В тази статия ще разгледаме две непретенциозни растения, които са отличен избор в борбата с този вредител - невен и кориандър.

Невен

Невенът е растение с ярко оранжеви цветове, които не само придават красота на градината, но и отблъскват колорадския бръмбар и други вредители. Засадете невен по периметъра на лехите, за да предпазите вашите картофи. Важно е да знаете, че невенът се размножава бързо, затова следва да следите неговото разрастване.

Как да се справите с колорадския бръмбар през есента, за да имате успешна реколта?

Кориандър

Кориандърът е не само отлична подправка в кухнята, но и верен приятел на картофите. Миризмата на кориандъра ще отблъсне колорадския бръмбар и ще го накара да се отдалечи. Засадете го преди зимата и се наслаждавайте не само на безпроблемното растене на картофите, но и на ароматни ястия с кориандър.

Засаждайки невен и кориандър във вашата градина, вие не само предпазвате насажденията си от вредители, но и разкрасявате градината.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес