Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Две съставки ще унищожат листните въшки по розите

11 септември 2023, 10:51 часа

Хората, които живеят в къща с дворно пространство, знаят колко много грижи трябва да полагат за екстериора, ако искат да се чувстват попаднали в райските градини.

Цветята, които отглеждаме, не само че красят дворовете ни, но и ни пречистват от негативната енергия, зареждат ни с настроение и позитивизъм.

Ако не искате да се лишавате от тези им свойства, то трябва да обогатите знанията си, свързани с градинарство. В противен случай рискувате да се сбогувате с някои от зелените си любимци.

Още: Най-лесния начин да се отървете от листните въшки е с ПОРТОКАЛ

Днес ще се фокусираме най-вече върху онези розови храсти, които винаги са успявали да правят силно впечатление. Добрата новина е, че именно те внасят романтика и едно такова слънчево настроение.

Какво обаче се случва, когато листни въшки решат да нападнат нашите цветя? Започва се една неспирна борба. В един момент имаме усещането, че сме се справили с проблема, но не след дълго осъзнаваме, че това не е така. Листните въшки са вредители, на които трябва да се обърне сериозно внимание, ако не искаме да се превърнат в трън в очите ни. Те са способни да унищожат листата на розите, а от там и тях самите.

В днешната статия ще споделим за едно средство, което успява да се справи с листните въшки и при това за нула време. Най-хубавото е, че става въпрос за напълно безвредни съставки.

Как да унищожим листните въшки за нула време и с минимални усилия?

Още: Разкарайте листните въшки с този стар селски трик

Ако не желаете листните въшки да увреждат листата на розите и да развалят външния им вид, трябва да действате на мига. Бързаме да споделим нашия ефективен метод за борба с вредителите.

Ето какво ви е нужно:

  • 100 мл мляко
  • Йод
  • Спринцовка
  • Бутилка с пулверизатор

Начин на приготвяне:

Напълнете бутилката с един литър вода. Млякото смесете с 0,5 мл йод. Имайте предвид, че то ще се сдобие с красив жълтеникав оттенък. Смесете го с водата и разклатете, така че всички съставки да се смесят.

Може да преминете към третиране листата на розите. Наблегнете на онези участъци, които смятате, че са най-засегнати от вредителите.

Тази смес не само успява да се пребори с листните въшки, но и предотвратява гъбичните инфекции, което е не по-малко важно. Някои градинари споделят, че сместа с мляко и йод върши чудеса, когато става въпрос за брашнеста мана по доматите.

Ако забелязвате листни въшки по розите, но не сте привърженици на препаратите, които може да закупите от всеки един специализиран магазин, задължително пробвайте с млечно-йодения разтвор.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес