Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако искате здрави, едри и сладки ягоди, винаги правете ето това

23 май 2023, 07:15 часа

Ако искате градината ви да е отрупана със сладки, едри и здрави ягоди, то трябва да обърнете внимание най-вече на качеството на почвата, поливането и наторяването. Трябва да се спазват конкретни правила, за да може през целия сезон да похапвате най-вкусните и ароматни ягоди.

Градинарите с опит са категорични, че богатата реколта от ягоди е пряко обвързана с мулчирането. Те смятат, че това е една от фундаменталните стъпки, които не трябва да пропускате. В противен случай няма да станете свидетели на онова изобилие, за което всички говорят.

Подхранете пипера с това, ако искате ЕДРА реколта

Опитните градинари са категорични, че именно мулчирнето помага много в борбата с плевелите. А ако не се справим с тях, рискуваме те да черпят много от хранителните вещества, нужни на плодовете, за да се развиват успешно.

Мулчирането има и друго предимство. То осигурява постоянна влага на почвата, което е особено важно най-вече през сухите периоди, когато валежите са мираж, а слънцето грее силно.

Благодарение на тази стъпка узрелите вече плодове винаги ще бъдат чисти, здрави и перфектно изглеждащи.

Мулчирането се прави, след като наторите почвата. Нужни са ви найлон, картон, слама, окосена трева и торфени смеси.

Ако искате да се радвате на изобилие от ягоди и изключително добра реколта, то не пропускайте тази така важна стъпка от отглеждането на плодовете.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес