Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

4 растения, които отблъскват мишките и плъховете от градината

23 август 2023, 13:00 часа

Плъховете и мишките могат да предизвикат голямо безпокойство на земеделците. Те не само разрушават реколтата, но и могат да носят опасни болести. Използването на химикали за борба с тях може да навреди на почвата и здравето на хората. Но има растения, които могат да прогонят тези гризачи само за няколко минути. Научете се кои са те и как да ги включите във вашата градина.

Нарцис

Нарцисите са известни като надеждни защитници на градинските насаждения. Техните луковици могат да бъдат поставени под мулча. Този метод може да помогне за прогонването на гризачите и да поддържа вашата градина защитена от натрапници.

С тези растения в градината мишките няма да припарят

Минзухар

Есеният минзухар е друг избор за прогонване на мишки и плъхове. Този вид растение се засажда в лехите и може да се използва като алтернатива към примамките за гризачи. Той съдържа отровни вещества, които ги отблъскват и ги държат на разстояние от вашата градина.

Ледум

Блатният ледум се превръща в ужас не само за мишките, но и за множество насекоми. Този вид растение може да бъде използвано като допълнителен метод за отплашване на гризачи и други вредители във вашата градина.

Направете това и ще забравите за полските мишки в градината

Бъз

Бъзът е ефективен вариант за защита на вашата градина. Той може да бъде засаден около дърветата и да се завърже към стъблата им. Този подход ще помогне да отблъснете нежеланите гости и да запазите вашите растения невредими.

Гризачите не трябва да ви безпокоят. С наличието на тези растения във вашата градина, вие можете да сте спокойни относно нежеланите гости като мишки и плъхове. Защитете вашата реколта, запазете вашата почва здрава и си осигурете спокойна градина с тези ефективните растения, които ги прогонват.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес