Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

3 вида тор за здрава реколта от едър и месест пипер - натурално и лесно решение

19 август 2023, 09:00 часа

Всяко лятно усилие в градината е насочено към постигането на обилни и вкусни реколти. За да постигнем този успех с едър и месест пипер, можем да се възползваме от 3 мощни разтвора, които ще подпомогнат здравия растеж и предотвратят вредители и болести.

Реклама

Тор на основата на коприва, оборски тор и дървесна пепел

През началото на лятото пиперът се нуждае от калий, фосфор и калций. Идеален за това е торът на основата на коприва, оборски тор и дървесна пепел. За да приготвите този тор, използвайте 2 кг нарязана коприва, 0,5 кг оборски тор и 0,5 литра дървесна пепел. Налейте вода в 50-литрова бъчва и оставете сместа да престои 2 дни. След това излейте по един литър от този разтвор под всеки корен на пипера. Този тор ще предостави на растенията необходимите хранителни вещества и ги подготви за успешна реколта.

За богата реколта от пипер използвайте ТЕЗИ 3 разтвора

Разтвор с йод за здрав пипер и по-голям добив

За да намалите рисковете от гъбични заболявания и да увеличите добива на пипера, пригответе разтвор с литър мляко и 10 капки йод, разтворени в 10 литра вода. Този разтвор трябва да бъде разпръскан в сухо и спокойно време върху растенията. Процедурата може да бъде повторена след две седмици. Този разтвор ще подпомогне здравословния растеж на пипера и ще го предпази от болести, давайки ви по-голям добив.

Летни трикове за изобилна реколта от пипер

Разтвор за превенция и контрол на вредители

За да се борите с вредители и да предпазите пипера си, пригответе разтвор от 200 грама чесън и 10 литра слаб разтвор на калиев перманганат. Оставете течността да престои 40 минути и след това я филтрирайте. Добавете 50 грама настърган сапун за пране или 2 супени лъжици течен сапун към разтвора. Когато разтворът е готов, използвайте го за пръскане върху пипера. Този разтвор предоставя натурална защита срещу вредители и ще помогне за запазването на здравето на растенията ви.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес