Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

На върха в спорта: Лео Меси e спортист №1 през 2022-ра (ВИДЕО)

09 май 2023, 10:01 часа
Реклама

Футболната суперзвезда Лионел Меси спечели поредно престижно отличие в кариерата си. Нападателят на Пари Сен Жермен и Аржентина получи приза "Лауреус" за Спортист номер 1 през 2022 година, оставяйки зад себе си Килиан Мбапе и испанския тенисист Рафаел Надал.

Меси над всички в света на спорта за 2022 година

"За мен е чест да споделя тази награда с други лауреати. Винаги е хубаво да те отличат, но футболът е отборен спорт и тази година сбъднах най-голямата си мечта: да спечеля световното първенство с националния си отбор", каза Меси.

"Получих много радост от това, че играх за Барселона и изживях много тъжни моменти с националния отбор. Щастлив съм, че успяхме да преодолеем всички препятствия по пътя", добави още световният шампион с Аржентина, цитиран от RMC.

Лионел Меси

Аржентина - отбор номер 1 през 2022 година

Тъкмо националният отбор по футбол на Аржентина бе избран за Отбор на годината, като така Меси взе още една статуетка, превръщайки се в първия атлет в историята, който си тръгва с две статуетки от "Лауреус".

Шели-Ан Фрейзър-Прайс номер 1 при жените

При дамите отличието отиде при лекоатлетката от Ямайка Шели-Ан Фрейзър-Прайс. Наградата за завръщане на година отиде при Кристиан Ериксен. Катерин Дебрунер е №1 при спортистите с увреждания на годината.

Испанската тенис сензация Карлос Алкарас пък бе определен за най-проспериращ през изминалата годината. Наградата "Лауреус" е учредена през 1999 г. Най-отличаваният спортист с приза е швейцарският тенисист Роджър Федерер, който го е печелил пет пъти.

Наскоро излезе и класацията на Forbes за най-добре платени спортисти в света, като Меси остава зад Кристиано Роналдо на върха.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес