Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Меси пак блести, вкара най-бързия гол в кариерата си (ВИДЕО)

15 юни 2023, 21:06 часа
Реклама

Лионел Меси не спира да блести на зеления килим. 7-кратният носител на "Златната топка" вкара най-бързия гол в кариерата си. Това се случи в приятелски мач на националния отбор на Аржентина срещу Австралия, който се проведе в в китайската столица Пекин. Южноамериканците надделяха с 2:0.

Лео зарадва пълните трибуни на стадиона с попадение още в 79-ата секунда, когато получи подаване от Енцо Фернандес. Мегазвездата на световния футбол, който ще играе на клубно ниво за Интер Маями от предстоящия сезон, дриблира покрай двама защитници и преодоля вратаря с удар извън наказателното поле.

OЩЕ: Меси взриви световния футбол: Няма да играя на Мондиал 2026

Така той подобри предишния си рекорд за най-бърз гол от 2018 г. Тогава в двубой от 1/8-финалите в Шампионска лига бившият отбор на Меси Барселона се изправи срещу Челси, а аржентинецът се разписа след 126 секунди игра.

Иначе в Пекин Херман Пецела оформи крайния резултат през втората част. Бранителят реализира с глава, възползвайки се от центриране на Родриго де Пол. "Не видях никъде жълти фланелки (на Австралия). Надявам се Меси да е получил някакъв процент от продажбата на фланелки. Никога през живота ми не бях виждал толкова много екипи на Аржентина с номер 10", заяви австралийският селекционер Греъм Арнолд преди срещата. Следващият сблъсък на Аржентина ще бъде срещу Индонезия на 19 юни.

Очаквайте в Actualno.com: 4 спортни рубрики, които не трябва да изпускате

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес