Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ливърпул си поигра с Уест Хем, Арсенал прегази Болтън за Карабао Къп (ВИДЕО)

26 септември 2024, 00:16 часа • 1178 прочитания

Ливърпул си проигра с Уест Хем на старта на участието си в тазгодишното издание на турнира Карабао Къп. Мърсисайдци се наложиха над лондончани с категоричното 5:1. По две попадения за отбора на Арне Слот реализираха Диого Жота и Коди Гакпо, а едно добави Мохамед Салах. Уест Хем пък се разписа, след като Куанса си отбеляза автогол.

Ливърпул трябваше да се потруди за победата

Двубоят стартира отлично за гостите от Лондон, които създадоха две доста добри ситуации пред вратата на Ливърпул, които обаче не бяха реализирани. В 18-та минута гол на Дани Ингс не бе зачетен заради засада. Все пак 180 секунди по-късно „чуковете“ поведоха, след като Куанса прати топката в собствената си мрежа.

Ливърпул реагира светкавично и в 25-та минута Диого Жота изравни след добро подаване на Федерико Киеза. В самото началото на второто полувреме нападателят на домакините се разписа за втори път, след като се възползва от асистенция на Джоунс. Четвърт час преди края на двубоя Мохамед Слах вкара за 3:1. В заключителните минути на двубоя Коди Гакпо реализира два гола и оформи крайното 5:1 за Ливърпул.

„Топчиите“ смачкаха съперника си

В друг мач от деня пък Арсенал прегази Болтън също с 5:1. Попаденията за топчиите реализираха Деклан Райс, Рахийм Стърлинг, Кай Хаверц и Итън Нванери, който се разписа на два пъти в срещата. За Болтън точен бе Колинс.

По-рано днес стана ясно, че стадион, на който са играли Арсенал, Челси и Тотнъм е бил разрушен.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес