Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След поредната издънка: Наближава ли краят на Тен Хаг в Манчестър Юнайтед?

26 септември 2024, 17:12 часа • 481 прочитания

Докато Кристиан Ериксен гледаше отчаяно към небето, а 2000 пътуващи фенове на Твенте избухваха в горния ъгъл на "Олд Трафорд" при равенството в сряда вечер, мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг стоеше умислен отстрани. Обикновено нидерландецът не е от хората, които демонстрират бурни емоции от скамейката, но този път празният му поглед беше различен. Този път той усеща, че времето му изтича.

Времето на Тен Хаг в Манчестър Юнайтед изтича

През по-голямата част от лятото новият собственик на Юнайтед сър Джим Ратклиф отказваше да даде отговор на въпроса дали Тен Хаг ще остане начело на отбора, въпреки че през миналия сезон победи Манчестър Сити на финала на ФА Къп. Този успех може би беше най-добрият мач, който Юнайтед е изиграл за 24-те месеца на Тен Хаг, но въпреки това имаше информация, че собственикът на "червените" е разговарял с Томас Тухел, Маурисио Почетино и Киърън Маккена.

Тъй като нито един от тези треньори не пожела да заеме поста, Тен Хаг започна третата си кампания като мениджър на Юнайтед. И както бяхме свикнали през миналите години, точно така играеше отборът му и през първите седмици на сезон 2024/25. Лутане в мачовете без посока, без умисъл, без особени усилия, почти като че ли знаят какво ги очаква.

Ерик тен Хаг

Сезонът на Манчестър Юнайтед 

Досега Юнайтед изигра 7 мача във всички турнири, като в повечето от тях изглеждаше отчаяващо. "Червените дяволи" записаха само две победи в петте си шампионатни срещи във Висшата лига. Фактът, че Барнзли е единственият отбор, срещу който Юнайтед наистина игра през целите 90 минути, наистина говори сам по себе си. Последната издънка дойде срещу Твенте, който в момента е четвъртият най-добър отбор в Нидерландия. Тимът дойде на "Олд Трафорд" за мача им от Лига Европа в сряда вечерта, доминираше през второто полувреме, създаде безброй шансове и със сигурност бе отбора, който заслужаваше да спечели.

С мачове срещу Тотнъм, Порто и Астън Вила през следващите 10 дни със сигурност наближава краят на революцията на Тен Хаг в Манчестър Юнайтед. Достигнал ли е Тен Хаг края на пътя си или му трябва още време? И към кого трябва да се насочи Юнайтед, за да го замени?

ОЩЕ: Причината за враждата: Тен Хаг искал от Роналдо да свали обеците си, Кристиано отказал

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес