Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как 36-годишният Меси развинти струващ 140 милиона евро (ВИДЕО)

08 септември 2023, 16:01 часа
Реклама

Лионел Меси за пореден път показа защо е считан за един от най-великите футболисти в историята. 36-годишният аржентинец стори това по време на световната квалификация на „гаучосите“ срещу Еквадор. Двубоят завърши при резултат 1:0 за „албиселесте“ като единственото попадение в срещата бе дело именно на Лионел Меси малко преди края на редовното време.

Лионел Меси още го може

Черешката на тортата на вечерта обаче не бе майсторският гол на Меси, а това, което нападателят направи със струващия почти 140 милиона евро еквадорец Мойсес Кайседо. 36-годишният аржентинец получи топката в центъра и тръгна към дясното крило, преследван от своя съперник. След това Меси темпото и с няколко много елегантни движения финтира Кайседо, който еквадорецът дори загуби баланс и за малко се озова по очи на тревата.

Меси вкара майсторски гол

Меси също така демонстрира световната си класа и при единствения гол в срещата, който падна в 78-ата минута. Аржентина получи право да изпълни фаул пред наказателното поле, централно срещу вратата. Зад топката застана именно нападателят на Интер Маями, който с много прецизен удар матира стража на Еквадор за крайното 1:0 за "гаучосите".

ОЩЕ: Краят на една ера: Роналдо аут от битката за "Златната топка" за първи път от 20 години насам.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес