Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рулетката при дузпите изхвърли Португалия от ЕВРО 2024, Франция е в топ 4 (ВИДЕО)

06 юли 2024, 00:46 часа
Реклама

Националният отбор на Португалия напусна ЕВРО 2024! "Мореплавателите" отстъпиха на Франция след изпълнение на дузпи в 1/4-финален двубой от шампионата на Стария континент. Големият грешник за тима на Роберто Мартинес се казва Жоао Феликс, който единствен пропусна от бялата точка.

На стадион „"Фолкспаркщадион" в Хамбург двата гранда завършиха 0:0 в редовното време и продълженията. Така се стигна до рулетката на 11-метровите наказателни удари. Този път тя изхвърли Португалия и прати Франция на полуфинал срещу Испания, която отстрани Германия.

Франция изхвърли Португалия след дузпи

Първото полувреме премина под надслов "тактическо надиграване". Срещата стартира спокойно без опасни положения. Едва в 24-тата минута зрителите станаха свидетели на първия и единствен точен удар преди почивката. Тео Ернандес тества уменията на Диого Коща, който демонстрира рефлекс и изби.

ОЩЕ: England is going home, мрънкащият Роналдо - също! Прогнози за 1/4-финалите на ЕВРО 2024 (ВИДЕО)

Пас към миналото

Португалия с минишансове за гол

Втората част определено бе по-интересната. Стражът на "мореплавателите" улови изстрел на Килиан Мбапе. Малко по-късно новата звезда на Реал Мадрид получи медицинска помощ, тъй като топка го удари в лицето. В следващите минути португалците вдигнаха темпото. Бруно Фернандеш застраши вратата на съперника, възползвайки се от хубав пас на Кансело.

Майк Менян спасява, Коло Муани пропуска

Майк Менян обаче бе на точното място и отрази. Вратарят на "петлите" показа умения и в другата ситуация, за да спре Витиня. Червената лампичка светна за тима на Дидие Дешан, който веднага отговори на противниковия натиск. Рандал Коло Муани бе изведен на изгодна позиция. Рубен Диаш обаче го настигна и се намеси решително.

ОЩЕ: "Вълчият поздрав" остави Турция без Демирал в 1/4-финала с Нидерландия на Евро 2024

Роналдо разочарова

Едуардо Камавинга също имаше своя шанс. Шутът му премина на сантиметри от целта. До края двата отбора така и не успяха да сътворят нещо по-интересно и пратиха мача в продължения. В началото на първото Кристиано Роналдо разочарова с крайно неточен завършващ изстрел.

Килиан Мбапе седна на скамейката

Шутове на Мбапе и Леао пък бяха блокирани. На паузата между двете 15-минутнти части Килиан Мбапе бе заменен от Брадли Баркола. В 120-ата минута Португалия пропиля златен шанс. Следваха дузпи. При тяхното изпълнение единствен Жоао Феликс пропусна и Франция се класира на полуфинал.

ОЩЕ: Слаб Роналдо, тих Мбапе, а Гакпо - №1: Пристрастия в студиото за ЕВРО 2024! (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес