Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня, 08 юли

08 юли 2024, 22:10 часа • 2737 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 08 юли.

НА КУЦ КРАК И БЕЗ ПАТЕРИЦИ, НО В УКРАЙНА ЗАРАДИ ПУТИН: РУСКИТЕ ВОЙНИЦИ ДНЕС (ВИДЕО)

Руските военни жертви в Украйна са стотици хиляди. Доста често в рамките на точно тази новина периодично излизат нови и нови данни – в числа. Но нещо, което хората рядко си дават сметка, е какво точно включва понятието "жертви".

ЗАПАДНАТА ВОЕННА ПОМОЩ ЗА УКРАЙНА ИДВА УДАРНО ВЪПРЕКИ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПРОМЕНИ (ВИДЕО)

Политическите промени що се касае управлението на по-големите и важни държави в Европа и Европейския съюз са отдавна тема що се отнася до войната в Украйна – по-точно дали промените в управлението на решаващи съюзници на Украйна ще доведе до по-голяма изгода за Русия. И засега поне отговорът е не.

"БУЛГАРГАЗ" Е РАЗСРОЧИЛ ДЪЛГА ЗА МИЛИОНИ НА ТЕЦ-А НА ДОГАН

Назначеното от служебния кабинет "Главчев" ръководство на "Булгаргаз" е разсрочило за 3 години 37 милиона лева от присъдените задължения на ТЕЦ "Варна", собственост на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Това съобщава разследващият сайт BIRD, цитирайки сключено на 31 май тази година споразумение между двете страни.

КОИ СА ИЗНЕНАДВАЩИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ ВЪВ ФРАНЦИЯ, КОЙ ЩЕ УПРАВЛЯВА И КАКВО ЗНАЧИ ТОВА ЗА СВЕТА? (СНИМКИ)

Сглобеният едва през юни 2024 г. ляв алианс "Нов народен фронт" изненада Европа с изборната си победа на предсрочния парламентарен вот във Франция. Президентът Еманюел Макрон може да си отдъхне, защото умният ход за обединяване на центристката му коалиция с левите срещу крайната десница на Марин льо Пен на втори тур даде резултат. Една от най-ключовите държави в ЕС няма да бъде управлявана от ултранационалисти - нещо, което след евроизборите се смяташе за почти сигурно.

ВТОРА ВЪЛНА РУСКИ РАКЕТИ ПО УКРАЙНА: УДАР ПО ДЕТСКА БОЛНИЦА В КИЕВ (ВИДЕО)*

На 8 юли Русия предприе нова ракетна атака срещу Украйна - втора за последните няколко часа. По предварителна информация - има най-малко 22 жертви и 72 ранени в цяла Украйна, а под отломките в Киев може да бъдат открити и още тела. Там руснаците удариха детската болница "Охматдит", като в града има поне 7 жертви.

ДПС Е В ТОП ФОРМА И ОБИЧА АХМЕД ДОГАН: ГОВОРИ ХАМИД ХАМИД

Еднозначно ДПС е в топ форма и това си личи от резултатите на предсрочните избори. ДПС е втора политическа сила благодарение на д-р Ахмед Доган и Делян Пеевски. ДПС има един отбор и това е отборът на ДПС.  Това заяви пред bTV депутатът от ДПС Хамид Хамид.

АРЕСТУВАХА ЛИДЕРА НА ДВИЖЕНИЕ "РУСОФИЛИ"

Председателят на Национално движение "Русофили" в Пловдив Златомир Дьовленски е арестуван от ДАНС тази сутрин.

БЪЛГАРИЯ СЕ СЕТИ ДА ИСКА АРЕСТ НА ТРИМА УКРАИНЦИ ЗАРАДИ АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ. ЗАЩО ЧАК СЕГА?

Софийска градска прокуратура (СГП) е поискала от съда да издаде европейски заповеди за арект на трима украински граждани, за които се твърди, че са били преки участници в опита за покушение на Алексей Петров в близост до дома му през 2015 г. Става дума за Артьом Темпински, Максим Чорний и Иевен Балков.

ДОРИ ДА ИМАШ ОТНОШЕНИЯ С ДОГАН, НЕ МОЖЕ ДА ПРЕСКАЧАШ ПЕЕВСКИ: ГОВОРИ ГЕОРГИ ХАРИЗАНОВ (ВИДЕО)

Дори да имаш отношения с Доган, не може да прескачаш Пеевски. Това стана ясно от думите на политолога Георги Харизанов в предаването "Студио Actualno" относно напрежението в редиците на ДПС. Според Харизанов винаги в партията е имало едно негласно разделение между политическото и бизнес крилото на формацията, а сега основното разделение е по линията на старото и новото начало.

КАКВО Е ДА СИ ПАРТНЬОР НА БОРИСОВ И ДА ТИ ЗАБИЯТ НОЖ: КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ ПРЕДУПРЕДИ ДПС (ВИДЕО)

Въпросът е дали Бойко Борисов "ще реши да се еманципира от Делян Пеевски, или ще се опита да му помогне и заедно с него да продължат. Ако на Националния съвет Доган успее да елиминира Пеевски, Борисов ще действа по един начин, ако не – по друг". Това прогнозира в Студио Actualno председателят на ВМРО, бивш министър на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес