Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рикошет класира Франция на 1/4-финал на ЕВРО 2024, "петлите" чакат Португалия (ВИДЕО)

01 юли 2024, 20:54 часа
Реклама

Франция надви Белгия с 1:0 в двубой от 1/8-финалната фаза на Европейското първенство по футбол в Германия и очаква Португалия в следващия кръг. Единственото попадение в Дюселдорф реализира резервата Рандал Коло Муани, който с помощта на рикошет в крака на Ян Вертонген преодоля Коен Кастелс.

Реклама

Пестелива Франция е напред, Белгия напусна ЕВРО 2024

Срещата стартира равностойно, въпреки че възпитаниците на Дидие Дешан опитваха да упражнят натиск. Коен Кастел улови удар на Антоан Гризман, а Мбапе стреля в аут. В средата на полувремето Майк Менян трябваше да се намесва при коварен шут от фал на Кевин де Бройне. Малко по-късно опасен удар на Караско бе блокиран от защитник.

ОЩЕ: „Трите котенца“ и "отзад катеначо, отпред Бате Начо“: Бутат ли фаворитите на ЕВРО 2024? (ВИДЕО)

"Петлите" обсадиха "червените дяволи"

До почивката Маркъс Тюрам и Чуамени пропиляха изгодни възможности и паритетът се съхрани. През втората част французите обсадиха наказателното поле на противника, но рядко намираха целта. В случаите, които го правеха пък, стражът на Белгия се представяше на ниво. В 70-ата минута, противно на логично, Лукаку можеше да вкара. Меняк обаче отрази опита му.

Щастлив рикошет класира Франция

В заключителната фаза вратарят на "петлите" изби силен шут на Де Бройне, а белгийците могат да съжаляват за този пропуск, защото секунди след това Коло Муани отбеляза за 1:0. Той получи в наказателното поле и стреля, топката рикошира във Вертонген, за да се оплете в мрежата. До края "червените дяволи" не съумяха да се разпишат и напускат надпреварата.

ОЩЕ: Пълна ТВ програма за Евро 2024.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес