Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Турската сензация Арда Гюлер по стъпките на Кристиано Роналдо и Уейн Рууни

03 юли 2024, 15:00 часа
Реклама

19-годишният Арда Гюлер се нареди до легендите Кристиано Роналдо и Уейн Рууни, след като вдъхнови Турция за победа с 2:1 над Австрия в последния осминафинал на Евро 2024. Противно на очакванията, Турция се класира на четвъртфиналите на турнира, надделявайки над Австрия. Гюлер, който вече беше вкарал гол по-рано в турнира, продължи да блести, като даде важна асистенция, която осигури победата на Турция.

ОЩЕ: Турция изхвърли Австрия от ЕВРО 2024, неочакван герой блесна за "лунните звезди" (ВИДЕО)

Звездата на Реал Мадрид майсторски изпълняваше корнерите за тима си, един от който доведе до второто попадение на Мерих Демирал. Австрия трудно се справяше с прецизността на Гюлер, особено при подаването, което бе посрещнато перфектно от Демирал с глава. Тази асистенция бе първата на Гюлер в турнира, което му осигури място редом до легендите Роналдо и Рууни като третия тийнейджър, отбелязал гол и асистирал на едно и също Евро.

Арда Гюлер: Наследникът на Роналдо и Рууни на европейската сцена

Арда Гюлер

Роналдо постигна това постижение на Евро 2004, където вкара 2 пъти и даде 2 асистенции за Португалия на 19-годишна възраст. Рууни постигна същия резултат на същия турнир, като вкара 4 гола и направи 1 асистенция, а Англия достигна до четвъртфиналите, където в крайна сметка отпадна от Португалия.

След като се присъедини към Реал Мадрид от Фенербахче миналото лято, Гюлер бързо си създаде име на футболната сцена. Тийнейджърската сензация вкара 6 гола в 12-те си участия за отбора на Карло Анчелоти, демонстрирайки огромния си потенциал. Сега той блести и на международната сцена с екипа на Турция.

Отборът на Винченцо Монтела ще се изправи срещу Нидерландия на четвъртфиналите на Евро 2024 и приносът на Гюлер ще бъде от решаващо значение за шансовете им да продължат напред в турнира. Мачът ще се изиграе в събота на 6 юли от 22:00 часа българско време.

ОЩЕ: Защитник на Турция вкара исторически бърз гол на ЕВРО 2024 (ВИДЕО)

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес