Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

20 бързи въпроса към Биляна Йотовска

30 септември 2024, 08:20 часа • 468 прочитания

Всеки може лесно да забележи, че Биляна е красиво и атрактивно, спортно момиче. Много от вас знаят и че тя е шампион в IFBB и NPC турнири в категория „Бикини фитнес“ и Flex Model Bikini Search (Лас Вегас). Може би сте наясно и с фактите, че Биби по образование е художник, има издадени книги с рецепти и съвети за здравословен начин на живот, както и собствен бранд. Но едва ли има как да разберете какво е отговорила на нашите 20 бързи въпроса, освен ако не ги прочетете тук: 

Как би обяснила работата си на първокласник?

Нека го кажем така: помагам на хората да бъдат здрави и да се хранят с вкусна и полезна храна. Мисля, че това ще го разбере всяко дете.

Какво не би работила никога, дори и да трябва да живееш под мост?

Трудно ми е да отговоря с конкретна професия и да рамкирам нечий труд като недостоен. По-скоро не бих работила нещо, което като бизнес с неговите си принципи преминава моите такива. Неведнъж съм го казвала, но не бих направила компромис със себе си. В този ред на мисли май ми идва на ум нещо – не бих работила в място, което приготвят храна с бяла захар, брашно... Представяте ли си ме да продавам например понички на хората?!

Извънземните идват и искат да унищожат по-ненужната част от човечеството – каква полза от себе си би изтъкнала пред тях?

Ако извънземните са разбрани същества, ще знаят, че както има хора, които имат нужда от мотивация, така има такива, които могат да им я дадат. Аз се определям от тези и ще мога да мотивирам и извънземните да се грижат за себе си.

Твой вреден навик, с който губиш битката всеки ден?

Смятам, че нямам вредни навици. Старая се дори да редуцирам времето, прекарано на телефона, въпреки че, знаете, там до голяма степен е моята работа. Тайната е в баланса, а аз го владея отлично.

Полезно умение, което скоро усвои?

Научих се да карам електрически мотор! Заедно със семейството ми и приятели наскоро прекарахме един вълнуващ следобед в гората и се посмяхме доста. Не е за подценяване тази работа.

В коя знаменитост беше влюбена като малка?

Върнахте ме в едни сладки години. Жан-Клод Ван Дам беше моята детска любов от видеокасетите. Обожавах да гледам филми с него. Всъщност кой ли не е...

Голяма беля, която си правила – като дете или като възрастен?

Откровено може да ви се струва странно, обаче аз си бях прилежно и послушно дете. За моя радост, Никол (б.а. - дъщерята на Биляна) също беше такова дете, така че дамите в нашето семейство не са по белите. Като възрастен – не се броят, ха-ха.

Мъдър съвет, който си давала?

Наскоро моята много близка приятелка, Антония, по-известна като „сестра ми“, ми припомни, че ми беше казвала колко силно ѝ е въздействал съвет, който ѝ дадох, навършвайки 18 години, а именно – никога да не прави компромис със себе си. Щастлива съм, че към днешна дата още си го напомня и се вслушва в думите ми.

Кое в социалните мрежи те вбесява най-лесно?

Фалшивата „реалност“. Много е лесно човек да бъде манипулиран във виртуалното пространство и мен ме вбесява колко много хора се възползват от това. Друга моя болка са твърде обработените снимки. Давам си сметка, че подрастващите възхваляват разни хора, които на живо едва ли биха разпознали. Отделна тема е, че на снимка всички са красиви, но е важно да не сме празни и отвътре. Темата за „манията с филтрите“ е засегната и в новата ми книга, която предстои да бъде издадена в края на ноември. Това наистина е важна тема за мен.

С какво ядене и пиене да те почерпи онзи, който иска да ти се хареса бързо?

Плодове, тахан и черен шоколад! Ако сред плодовете има папая – става ми СМЧ (б.а. - силно мой човек) от раз!

Хобито, за което много би искала да имаш време?

Обичам да редя пъзели, но рядко имам това време. По-скоро зимата, когато със семейството ми прекарваме повечето си време вътре вкъщи, а не на двора. Знаете, че съм дипломиран художник. На моменти ми липсва да творя по този начин, но пък се радвам на картините си у дома, закичили сме ги по стените и си имаме малка галерия вкъщи.

Най-глупаво загубеното време от теб напоследък?

Най-много може да ме ядоса да загубя времето си в спор с хора, които просто не приемат, че съществува и друга гледна точка. Казват, че в спора се ражда истината, но понякога не си струва да спорим.

Място или град, който наскоро се настани в сърцето ти?

Неа Перамос в Гърция е новото ми любимо местенце. Последните две лета прекарваме там летните си почивки и имам страхотни спомени. Преоткривам Гърция като дестинация, признавам си.

България ще се оправи тогава, когато...

Идват ми наум доста неща, които мога да кажа, но ще акцентирам, че е важно за мен хората да се стремят към личностно развитие и да успяват да се фокусират върху самите себе си. Българинът има склонност да се вглежда в другия и да дава оценки и мнение там, където той дори няма опит. Нека се научим да уважаваме труда на всеки, да си ценим нашето, да бъдем по-добри хора.

Като кой литературен или филмов герой би искала да поживееш за месец?

Ако можех да избера, бих искала да поживея като Жената чудо (Wonder Woman). Тя е силна, независима и се бори за справедливост. Освен това е вдъхновение за много жени по света със своята непоколебимост и стремеж към доброто. За един месец в нейния образ бих съчетала физическата сила с мисията да помагам на другите и да правя света по-добро място – нещо, към което и аз самата се стремя в моята работа. Май няма да ми е трудно да вляза в нейния образ...

Муха на стената на коя важна за теб личност би искала да си?

Определено ще „кацна“ при Арнолд Шварценегер. Той е икона в света на спорта, културизма и киното, а също така е успешен бизнесмен и политик. Би ми било много интересно да наблюдавам как тренира, как планира своите проекти и как поддържа мотивацията си на толкова високо ниво през годините. Неговият стремеж към съвършенство и дисциплината му винаги са ме вдъхновявали. Иска ми се да знам какво си мисли, как преживява нещата, които му се случват. Ще бъда една щастлива муха, ха-ха.

Ако на оня свят попаднеш в Ада, с кой известен човек би искал да делиш един казан, за да ти минават малко по-леко мъките там?

Определено с моята близка приятелка Габриела Василева-Захариев, позната още като Мис България 2012. Избирам нея, защото има страхотно чувство за хумор, разбираме се с един поглед и ще си прекараме чудно! Но знам, че няма да попадна в Ада, така че... минавам на следващия ти въпрос, ха-ха!

Ако свръхсила ти обещае, че ще настъпи световен мир и благоденствие, но в замяна трябва да набиеш трима човека – кои ще са те?

Това е доста провокативен въпрос! Въпреки че идеята за световен мир и благоденствие е изкушаваща, вярвам, че насилието никога не е правилният път за постигане на положителни резултати. Ако имах свръхсила, бих се опитала да постигна мир чрез съпричастност, комуникация и разбиране, а не чрез агресия. Така че, дори и да ми обещават нещо толкова велико, бих избрала друго средство, което не включва насилие.

Ако се преродиш в животно, кое да е то?

Птица, за да мога да летя... Само си представете колко е магично летенето...

Ако беше благородник, какъв девиз би бил изписан на герба ти?

Интересен въпрос... отново, не съм мислила никога върху нещо подобно, но да кажем, че бих използвала максима, която в моя живот прилагам: „Остани верен на себе си“.

Милен Антиохов
Милен Антиохов Отговорен редактор
Новините днес