Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Харков се появи първата автобусна спирка-бомбоубежище (ВИДЕО)

19 август 2022, 15:43 часа
Реклама

В украинския град Харков бе открита първата укрепена спирка на градския транспорт, която може да осигури подслон на до 30 души. Това става ясно от думите на кмета на града Игор Терехов в ефира на националната телевизия и от Telegram канала на общината

„Харков е под обстрел през цялото време. Имаше ужасни случаи, когато хора загиваха на автобусни спирки. Ясно е, че това вероятно няма да ви спаси от пряко ракетно попадение. Или може би ще ви предпази само частично. Ще ви спаси от шрапнели и от снаряди за MLRS“, коментира кметът.

Спирката е модулна - може да се увеличава или намалява в зависимост от района и пътникопотока. Освен това е оборудвана с Wi-Fi, камера за наблюдение, за да се следи кога пристига общественият транспорт, както и директна връзка с диспечер. Преди това тя е била тествана на тестова площадка.

Междувременно броят на загиналите при последната руска атака срещу Харков нарастна до 21 след като от Регионалната служба за спешна помощ в града съобщиха, че спасителите са открили телата на още двама души под развалините на сградите, съобщи Kyiv Independent.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес