Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Признания: Киев. 1 млн. рубли – това повтарят обвинените за тероризъм в "Крокус" (ВИДЕО)

08 април 2024, 06:33 часа
Реклама

Трябваше да стигнем до Киев. Трябваше да получим 1 000 000 рубли (11 000 долара). Това повтарят пред камера четиримата заподозрени за терористичната атака в Москва, в "Крокус Сити Хол". Мъжете са таджикистанци, техните арести бяха първите обявени след атаката.

В какво състояние са четиримата, как говорят и колко може да струват такива самопризнания може да прецени всеки от долното кратко видео - и да си припомни какво им се случи, когато бяха заловени и изправени за пръв път пред руския съд. Те казват, че ги е координирал и направлявал човек на име Сайфуло и трябвало да стигнат до Киев, като щяло да има коридор през границата:

Припомняме, че заради подпалената от издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин война в Украйна границите между Русия и Украйна са едни от най-милитализираните, със струпване на най-много военни сили и съответно най-трудни за преминаване.

Тезата как терористичният акт е свързан с Украйна почна бързо да бъде налагана лично от Путин, след първоначален доклад на Руския следствен комитет. Само че беларуският диктатор Александър Лукашенко буквало я изпорти, припомнете си: Лукашенко: Терористите от Москва бяха тръгнали към беларуската граница, но си промениха плановете

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес