Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пожарът в руски завод за балистични ракети до Ижевск - какво стана? Украинска версия

08 февруари 2024, 15:32 часа
Реклама

Липса на адекватен технически контрол на продукцията е довела до пожар след нов огромен взрив във Воткинския машинен завод до Ижевск. Това смята украинският военен анализатор Олександър Коваленко.

Какво гръмна до Ижевск?

Според Коваленко, не става въпрос за украинска атака, а за цялостна неадекватност на руснаците.

"Факт е, че на 4 август 2023 г. в машиностроителния завод "Воткинск", в цех № 95, избухна експлозия. Неназован продукт избухна в бронирана капсула, намираща се в цеха, причинявайки щети на производственото съоръжение, но не и разрушения. Тоест, инцидентите в завода във Воткинск, придружени от пожар, не са рядкост", пише Коваленко в канала си в Телеграм.

На база на тази информация, украинският военен експерт добавя: "Почти всички руски ракети, произведени от 2022 г. насам, не преминават технически изпитания, а веднага се предават на армията. И виждаме резултата. Точността дори на „модерните“ руски ракети е намаляла, а надеждността също е намаляла. Ракетите Х-101/555, преди да достигнат Украйна, често радваха руските села със своите катастрофи: Жертви в Украйна след нова ракетна атака, Русия сама разруши свое село (ВИДЕО). Има много примери, че качеството и надеждността на руските ракети са се влошили през последните 2 години.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес