Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Имиграцията, Brexit и данъците - темите в последния дебат между Сунак и Стармър

27 юни 2024, 07:28 часа
Реклама

Имиграцията, икономиката, благосъстоянието, Brexit и отношенията с ЕС, границите, данъците. Това бяха само част от многото теми, засегнати по време на последния телевизионен дебат между премиера и лидер на Консервативната партия Риши Сунак и Киър Стармър - лидер на Лейбъристката партия, която има преднина от 20 пункта в проучванията на общественото мнение. До общите избори остава една седмица.

ОЩЕ: Британският премиер отрече слуховете за оставката си

Без ясен победител

Незабавната анкета на YouGov след края на дебата отреди равен резултат. Двамата лидери си разменят победи в различните области, но на въпрос кой е стоял по-добре като премиер разликата е минимална – 42% смятат, че това е Стармър и 41% - Сунак.

Сунак отново демонстрира умението си да води спорове и да убеждава, но както иронично посочи един политически коментатор, „дебатите са били най-силната част от предизбораната кампания на премиера, протичаща иначе доста слабо".

ОЩЕ: Британският парламент бе разпуснат преди изборите

Снощи в дебата имаше повече гняв и страст и на практика Сунак нямаше какво да губи, с оглед на голямото изоставане на торите в анкетите и лошите прогнози за изборите на 4 юли.

Стармър пък имаше какво да губи, но също бе по-агресивен от обичайното, съобщи БНР.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес