Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ГУР разкри поименно кой унищожава ТЕЦ-овете и важни обекти в Украйна с крилати ракети

13 май 2024, 13:39 часа
Реклама

Главното разузнавателно управление на Украйна (ГУР) публикува нов списък с руски военни, които държи за отговорни като изпълняващи операции по обстрел с различни видове крилати ракети по цели в Украйна - критична украинска инфраструктура (например ТЕЦ, ВЕЦ, ел. подстанции, петролни бази и т.н.).

Преди два дни ГУР публикува такъв списък, който касае руските военни, извършващи операции с ракети "Кинжал". Сега става въпрос за крилати ракети Х-22/Х-32, които се изстрелват от бомбардировачи Ту-22М3 и за ракети Х-101/Х-555/Х-55, които се изстрелват от бомбардировачи Ту-95МС/Ту-160.

СНИМКА: Триполска ТЕЦ

Украинското разузнаване е идентифицирало личния състав и командването на частите на 22-ра руска авиационна дивизия, които оперират от Саратовска област. Като командир ГУР посочва Александър Азаренков, а началник на личен състав на поделението е Александър Алуев. Посочени са общо 29 имена, както и двама ликвидирани руски пилоти при свалянето на един от руските бомбардировачи в края на април, 2024 година - капитан Андрей Конов и Андрей Грушанин: Руски стратегически бомбардировач се разби в Ставропол (ВИДЕО)

"Точно тези пилоти (всички, не само загиналите) са отговорни за многобройните жертви и разрушения в Украйна в резултат на престъпния ракетен терор, който извършват от територията на Русия. Списъкът на идентифицираните руски военнопрестъпници може да разгледате ТУК", пишат от ГУР в официалния си профил във Фейсбук.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес