Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фон дер Лайен: Руската заплаха е най-непосредствената, но не и единствената (ВИДЕО)

10 януари 2023, 15:21 часа
Реклама

„Руската заплаха е най-непосредствената, но не и единствената", казва във видео обръщение в Twitter председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. 

Според нея сме свидетели сме на нарастващите опити на Китай да прекрои глобалния ред в своя полза. "С новата Съвместна декларация на ЕС- НАТО ние извеждаме нашето партньорство на следващото ниво", смята тя. 

Съвместната декларация за сътрудничество между ЕС и НАТО е подписана от председателя на Европейския съвет, председателя на Европейската комисия и генералния секретар на Организацията на Северноатлантическия пакт и се състои от 14 точки. "Стратегическото партньорство между НАТО и ЕС се основава на нашите споделени ценности, нашата решимост да се справяме с общите предизвикателства и нашия недвусмислен ангажимент да насърчаваме и защитаваме мира, свободата и просперитета в евроатлантическата зона", се посочва още в декларацията. В нея са засегнати теми като войната в Украйна, нарастващата увереност на Китай и други. ОЩЕ: Соледар е на ръба: Кървавият бой стигна до центъра на града (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес