Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фицо се възстановява, преместиха го в Братислава

30 май 2024, 22:50 часа
Реклама

Словашкият премиер Роберт Фицо беше транспортиран в столицата Братислава, където ще продължи да се възстановява, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

„Роберт Фицо беше транспортиран от нашата болница до Братислава във вечерните часове на 30 май“, заяви говорителката на болницата в Банска Бистрица Ружена Матасе.

Не стана ясно веднага в коя болница в столицата е бил преместен.

Директорът на болницата в Банска Бистрица Мириам Лапуникова заяви, че министър-председателя иска „да продължи възстановяването си в домашни условия“. Още: Състоянието на Роберт Фицо се подобрява

От болницата заявиха, че напредъкът на Фицо е „задоволителен“, но неговият вицепремиер Роберт Калиняк каза, че възстановяването му ще бъде „изключително дълго“.

Фицо беше прострелян многократно на 15 май, докато поздравяваше поддръжници след заседание на кабинета в словашкия град Хандлова.

Той претърпя петчасова операция в болница в близкия град Банска Бистрица, последвана от друга двучасова операция два дни по-късно. Още: Мъжът, прострелял Роберт Фицо, остава в ареста

71-годишния поет Юрай Чинтула, който стреля по словашкия премиер, е обвинен в умишлен опит за убийство и е задържан под стража.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес