Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Здравословните ползи да имаме КУЧЕ

11 март 2022, 11:35 часа

Искате да тренирате, но просто не можете да се накарате да стигнете до фитнес залата? Имаме страхотни новини за вас (и за вашата талия). Оказва се, че най-добрият приятел на човека също може да бъде най-добрият план за отслабване на човека.

Като оставим безусловната любов настрана, нашите четириноги приятели могат да направят много повече от това да ни развеселят. Според ново проучване, публикувано в списанието BMC Public Health, собствениците на кучета ходят с 22 минути повече на ден от хората, които не притежават куче. И между другото, всичко това ходене се счита за упражнение.

ЕТО защо кучето ви следва в банята

Проучването в Обединеното кралство набира мъже и жени на 60-те и повече години, които са собственици на кучета и не собственици на кучета, и след това проследява тяхната активност за скорост и разстояние. Резултатите дори изненадват изследователите.

Собствениците на кучета поддържат средно темпо от 6 км. в час, докато се разхождат, което е ниво на „умерена интензивност“, според Центровете за контрол и превенция на заболяванията.

Правилно ли е да оставите кучето ви да спи в леглото ви?

Множество проучвания показват, че ходенето (като бягането) може да намали риска от високо кръвно налягане, висок холестерол, диабет тип 2 и сърдечно-съдови заболявания, наред с други неща. Освен това, повече ходене се равнява на повече ползи за здравето, казва Американската сърдечна асоциация.

С други думи, собствениците на кучета добавят някои основни предимства от допълнителното си кардио.

 

Петя Панова
Петя Панова Отговорен редактор
Новините днес