Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Задължителната козметика за всеки модерен мъж!

09 март 2022, 18:45 часа

В днешно време мъжете също използват козметика и тази връзка продължава да се задълбочава. В това няма нищо чудно, а и самите жени често купуват козметика за своите мъже. Поради тази причина е добре да се знае какви са видовете и как да се направи правилният избор.

Кожата на мъжете е по-дебела от тази на жените, но за сметка на това е по-еластична и стегната. Това се дължи на високото съдържание на хормони, които предизвикват повишена работа на мастните жлези, обилно изпотяване и окосмяване на лицето. Поради тази причина е добре козметиката за тях да бъде избрана внимателно. Бръсненето е една от досадните козметични процедури, която се прави през няколко дена. Ето и защо първата козметика, на която ще спрем вниманието, е именно за бръсненето.

Козметика за бръснене

Според някои изчисления мъжете прекарват около 3500 часа в бръснене годишно. Това определено е много. Хубаво е, че самобръсначките стават все по-модерни, а козметиката за бръснене прави този процес поносим. Резултатът от това е гладка и нежна кожа, която не е раздразнена или разранена.

Кожата на мъжа се нуждае от ежедневно хидратиране, за да не е суха и опъната. Бръсненето премахва киселинния слой на кожата и затова тя често след тази процедура е в разранено състояние. Хидратираната кожа от друга страна изглежда по-млада и здрава. На пазара можете да откриете голямо разнообразие от хидратираща козметика, предназначена специално за мъже. Тя попива бързо и не оставя след себе си мазни отпечатъци.

Трябва да се отбележи, че съдържанието на алкохол също намалява. Това се забелязва и в дамската козметика. Вместо това, в нея има повече и се добавят все по-често омекотяващи, противовъзпалителни и антибактериални съставки.

Козметика против бръчки

Ежедневният стрес, недоспиване, околна среда и всички фактори, които не можем да управляваме, имат пагубен ефект върху кожата на мъжа. В резултат на това се появяват фини линии или бръчки. Големите козметични фирми вече имат линия от продукти и за мъже, която цели да намали появата на бръчки или ако са в реален етап – да ги заличи.

Като продукти те са най-разнообразни. Сред тях са кремове за бръснене, различни хидратиращи лосиони за след това, пилинг или скраб за лице за отстраняване на мъртвите клетки, както и почистващи продукти, които да се използват в края на деня и да почистят кожата от замърсявания.

Сред козметиката за мъже са и различни дезодоранти, които омекотят кожата под мишниците, да прикрият неприятната миризма и да омекотят кожата. Душ геловете също спадат в тази категория, тъй като те са почистващи, хидратиращи и ароматизиращи продукти за кожа.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес