Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Топ 5 интериорни решения, които вече не са модерни

02 ноември 2021, 10:06 часа

Интериорният дизайн е доста противоречива и променлива сфера. Това, което беше модерно съвсем наскоро, вече престана да е актуално. Интериорните дизайнери споделиха за пет интериорни решения, които са загубили своята популярност и не си струва да залагате на тях.

1. Един стил във всичко

Поддържането на интериора на апартамент в един стил не е лесна задача. Тази тенденция беше на мода преди няколко години, но сега принципът на дизайна се промени, тъй като работата с един специфичен стил налага ограничения. Следователно няма нужда да се страхувате да смесвате различни стилове, дори в една и съща стая. Можете безопасно да смесвате епохи, цветове и щампи.

2. Оскъдна палитра и малки акценти

Преди това монохромните интериори с малки единични акценти бяха на мода. Тази тенденция е заменена от сложни палитри с интересни нюанси. Дълбоките наситени тонове и прашните полутонове ви позволяват да направите пространството многостранно без допълнителни техники. Нюанси от различни мащаби изглеждат добре заедно.

3. Подходящо използване на материалите и обзавеждането

Преди всяко нещо имаше строго определена функция, но сега границите се размиват. Шкафът за обувки може да се превърне в стойка за телевизор, кухненска количка - в част от работния плот. Това прави интериора гъвкав, мобилен и отличителен. Това правило важи и за довършителните работи: ламинат и паркет започнаха да се използват в дизайна не само на подове, но и на стени.

4. Мозайка като основа, бордюри като акцент

Дизайнерите все още използват мозайка в декорацията на банята, но я използват само като малък акцент на фона на други плочки. Бордюри се срещат все по-рядко в стилните бани. Вече цели зони са подчертани с контрастни и необичайни плочки, например душ кабината или зоната зад мивката.

5. Разпространени плакати

Декорът от масовия пазар е добър за почти всички, но не и за един и същи тип плакати, които се срещат навсякъде. За стенна галерия е много по-добре да изберете опции, които отразяват начина на живот на собственика на апартамента или нещо необичайно. Дизайнерите смятат, че е по-добре да използвате дори страници от стари книги, детски рисунки, корици на списания - изглежда свежо и непобедимо. Те могат да бъдат подредени по хаотичен начин.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес