Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тези 6 стайни растения тайно ще излекуват болестите ви

13 май 2024, 13:11 часа
Реклама

Някои стайни растения стават истински лекари и тихо ни освобождават от заболявания всеки ден. А някои дори увеличават продължителността на живота.

За хипертоници: Императорско дърво Мурая

Лидер в това отношение е тропическото растение Мурая. На Изток вярвали, че всеки, който притежава Мурая, ще живее вечно.

Смята се, че ароматът на цветовете му хармонизира човешкия организъм и облекчава главоболието. При добри грижи Мураята цъфти през цялото лято и дава плодове, които тонизират човешкото тяло и значително намаляват кръвното налягане.

Веществата, които растението отделя във въздуха на вашия апартамент, ще позволят на имунната ви система да се бори по-ефективно с болестите.

Многобройните ПОЛЗИ от грижа за стайните растения

При хипотония: мушкато

Любителите на здравец знаят: ако принудите целия апартамент да го използва, гарантирано ще имате високо кръвно и главоболие.

Мушкатото помага за бързото ставане сутрин, тонизира и леко повишава кръвното - здравецът е полезен за хипотоници.

Мушкато е полезно да имат у дома за тези, които често страдат от остри респираторни вирусни инфекции, остри респираторни инфекции и хрема. Вдишването на аромата му помага на астматици и дори на бъбречно болни.

При риносинузит: мирта

Миртата е истински рекордьор по отделяне на етерични масла във въздуха. Ароматът му напомня на бор. Можете лесно да го усетите, ако разтриете няколко листа от мирта в дланите си. Етеричните масла от мирта, неговите флавоноиди и сапонини унищожават патогените.

Вдишването на аромата на мирта може да дезинфекцира горните дихателни пътища на човек, в чийто дом има дърво. Миртата успокоява и има благоприятен ефект върху човешката кожа, облекчавайки възпалението.

За слабите: кипарисови дървета

Друго семейство растения, които винаги лекуват своите собственици, са иглолистните. Например кипарисите. Последните, подобно на миртата, отделят във въздуха вещества, които тихо проникват в човешкото тяло и му действат благотворно.

Сред положителните аспекти са общо подобряване на здравето, повишен тонус, дезинфекция и лек, здрав сън.

Ползи от стайните растения: Добавете и във вашия дом

При инфекции на горните дихателни пътища: лимоново дърво и портокал

В древни времена хората вярвали, че лимоновото дърво може да спаси живот по време на епидемии. Лимоновото дърво, подобно на портокаловото дърво, отделя основни вещества, които дезинфекцират дихателните пътища на човека и имат благоприятен ефект върху лигавиците.

Ароматът на портокалови цветя е наистина много полезен за тези, които развиват усложнения след ARVI. Веществата, отделяни от цветята и листата на портокала, унищожават бактериите и повишават способността на човека да устои на инфекции.

След Ковид: Дифенбахия

Големите листа на Дифенбахията отделят много чист кислород и могат да бъдат истинско спасение при белодробна недостатъчност. В допълнение, растението е в състояние значително да овлажнява въздуха и това овлажняване е здравословно и чисто.

За да тествате ефекта, можете да покриете дифенбахията с найлонов плик в слънчев ден и след час ще видите, че вътрешността на плика е напълно покрита с капчици влага. Затова всеки прекарал Ковид трябва да си отгледа дифенбахия.

Но дифенбахията не е единственият лечител за постковид. В допълнение към нея, друг „специалист“ - спатифилум - е способен да обогати въздуха в апартамента с кислород. Това е истински „концентратор” на кислород и спасение за хора с ниски нива на кислород в кръвта.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес