Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тези 6 фрази показват, че сте щастлив човек!

07 май 2024, 14:11 часа
Реклама

Ученият прекара 30 години, за да разработи формула за измерване на щастието. Базира се на просто уравнение и трябва да отговорите само на шест въпроса, за да се тествате.

Ако можете уверено да се съгласите с всяко от тези шест твърдения, значи живеете много по-щастлив живот от повечето хора.

„Всъщност, аз съм оптимист“

Ако можете да кажете това за себе си, това означава, че винаги избирате най-благоприятната интерпретация на събития, особено на тези, които все още не са се случили. За оптимиста бъдещето е пълно с надежда, докато за песимиста е пълно с неизпълнени желания.

Човек отчасти се ражда с предразположеност към оптимизъм и отчасти може да бъде развит. Можете и трябва да се научите да бъдете по-весели, да празнувате хубавите неща, които се случват.

20 мисли за живота и щастието

„Имам какво да предложа на другите хора“

Тази фраза отразява висока степен на самочувствие или силна вяра в себе си. Ако можете да кажете това за себе си, значи сте ценен член на обществото, дори незаменим. И най-добрият начин да укрепите това убеждение е да идентифицирате истинското си призвание, това, което обичате да правите и се справяте много добре.

"Имам някой, на когото мога да разчитам"

Да знаеш, че не си сам в живота, действа успокояващо и облекчава безпокойството. Всички хора имат вродено желание за човешка връзка. Винаги е важно да знаете, че имате някой, който да ви помогне, особено при спешни случаи.

„Когато имам нужда от отговори, обикновено ги намирам.“

Може би сте забелязали, че малките деца задават много въпроси. Често от „защо?“ Просто няма край. Желанието да научим нещо ново и да получим отговори е вродено в нас. И когато не можем да задоволим тази нужда, ни става много трудно.

Притежаването на знания повишава самочувствието развива смелостта. Този, който притежава информацията, притежава света.

20 цитата за щастието, които да ви усмихнат

„Когато си помисля какво имам, се смятам за по-голям късметлия от мнозина.“

Тази фраза отразява благодарността за материалното благополучие, за покрив над главата ви и за възможността да купувате храна. Като цяло, за всеки комфорт. Често не оценяваме това, което имаме, докато не го загубим. Но ако се замислим, оказва се, че щастието е в малките неща.

"Вярвам в нещо по-голямо от себе си"

Това не е непременно религия. То включва етични стандарти, морални принципи и принципи на добродетелта. Това съставлява духовността, която може да означава вяра както в Бог, така и в друга висша сила, която включва защита.

Освен това, духовността е мотивацията да се направи нещо, дори и да не носи пряка полза, но в резултат на това получавате надежда и удовлетворение от свършената работа.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес