Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тази двудневна терапия успешно лекува запек

29 юли 2024, 10:53 часа

Запекът, мудните черва и стомашните проблеми са предупредителни признаци, че храносмилателната система не работи правилно. Това неправилно функциониране причинява голямо натоварване на дебелото черво и увеличава риска от излагане на вредни токсини. Освен това неправилното хранене, липсата на физическа активност и честите храносмилателни проблеми увеличават риска от сериозни проблеми с дебелото черво.

Още: Недостигът на витамин D може да причини тези заболявания

Лютите чушки съдържат големи количества капсаицин, вещество, което потиска апетита, повишава енергийните нива, изгаря мазнините, понижава холестерола и раковите клетки. Всички тези свойства са необходими за здравето на храносмилателната система и избягването на запек. В тази статия ще научите как да използвате лют червен пипер в комбинация с мед и лимонов сок, за да ускорите храносмилането.

Необходими съставки:

  • 2 супени лъжици лимонов сок
  • 2 супени лъжици мед
  • Чаена лъжичка лют червен пипер или чили
  • 300 мл вода

Подготовка:

Смесете всички съставки в чаша. Лечението трябва да продължи 1-2 дни. Трябва да се пие не по-малко от 6 до 12 пъти на ден. През този период не трябва да се консумират силни и сладки храни.

Експертите не препоръчват лечението да продължава повече от два последователни дни. Според тях тялото има нужда от витамини, минерали и калории и не може да издържи дълго без тях. Освен това липсата на храна отслабва имунната система.

От друга страна, непрекъснатото пиене на течности премахва от тялото съществуващите отлагания от витамини и минерали заедно с добрите бактерии, които предпазват стомаха от патогени.

Още: Летен вирус с повръщане: Ето как да се справите с естествени средства

Лечението действа чрез незабавно прочистване на храносмилателната система от натрупаните хранителни отпадъци. Освен това витамин С, сол, джинджифил, ябълки, пробиотици и ябълков оцет са от съществено значение за диетата. Те са много ефективни за ускоряване на храносмилането и подобряване на цялата система, като я предпазват от вредните токсини.

Статията има информативен характер, ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес