Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Специалисти: Това е най-добрата есенна храна, ако искате да отслабнете

11 октомври 2024, 13:18 часа

Това е времето от годината, когато идеята за почивка може да звучи малко по-привлекателно, отколкото да започнете да спортувате, за да отслабнете. Но всъщност има една сезонна храна, която ви позволява да се храните и да не напълнявате! Да, съществува такава храна и това е тиквата!

Още: Битката на плодовете: Кои съдържат най-малко захар

Според данни на специалисти, тази храна може да ви помогне да останете във форма, като същевременно извлечете много ползи за здравето.

Факти за хранителната стойност на тиквата

Само 1/2 чаша тиквен чипс съдържа: 40 калории, 0 g мазнини, 0 mg холестерол, 5 mg натрий, 10 g въглехидрати, 3 g фибри, 4 g захари, 0 g добавени захари, 1 g протеин. Тези факти са чудесно начало за разнищването на това, защо тиквата може да се счита за ценен помощник на тези, които искат да отслабнат.

Тиквата също като пъпеша съдържа много вода. Именно този елемент прави тиквата много полезна при отслабване. Добавете към това съдържанието на фибри и ниското съдържание на захар, можете да видите как тиквата е храна, която прави много добри неща и също така промива тялото ви от токсини.

Как можете да консумирате тиква

Печенето на тиква е сравнително лесен процес. Нарежете на малки парчета, отстранете семената, след което поставете парчетата в тава с малко вода, за да запазите влагата, докато се готви.

След като я извадите от фурната, пюрирайте и сервирайте като гарнитура към някое ваше ястие. Можете да добавите парчета тиква и към зелена салата.

Още: Комбинацията от алое вера и ТОЗИ природен продукт носи три удивителни ползи за вашето здраве

Тиквените семки не трябва да отиват в боклука! Печете ги и ги добавяйте към салати или различни ястия, тъй като съдържат полезни за организма хранителни вещества.

Статията има информативен характер, ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес