Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сложете ОРИЗ в ъглите на дома си и вижте какво ще се случи

07 април 2023, 08:15 часа
Реклама

 Оризът е една от най-полезните храни. Приготвя се по най-разнообразни начини и на пазара се предлагат различни видове.

Първоначално оризът не е бил използван единствено за консумация. Неговата древна употреба е много интересна и нямаме търпение да я споделим с вас.

Още в самото начало оризът е бил асоцииран с просперитет. Не е изненадващо, че младоженците са били посипвани с оризови зърна. Това се прави с цел да имат дълъг и щастлив семеен живот.

В Индия и Китай пък хората носели малки торбички ориз в своите джобове. По този начин се предпазвали от морето и неговите опасности.

5 приложения на ориза, за които дори не подозирате

Съществува и друго твърдение, свързано с това, че оризовите зърна успяват да пречистят въздуха, както и да създадат една по-приятна атмосфера в помещението.

Счита се още, че оризът е в готовност да погълне излишната влага в помещението. Това е и причината много хора да поставят в купички малко количество от хранителния продукт. Той предпазва от появата на мухъл, като абсорбира излишната влага.

Ако във вашия дом има твърде много влага, то може още сега да пробвате. Дори и да не успеете да стопирате появата на мухъл, няма да си навредите.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес